Ostali sportovi

ŠOK! HRVATSKA OVO NIJE DOŽIVELA 15 GODINA: Pobedila je Srbiju, ali ipak ide kući bez medalje!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

"Barakude" prekinule neverovatan niz.

Izvor: FoNet/AP/Anna Szilagyi

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske izgubila je 7:9 u utakmici protiv Grčke za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Tako se ispostavilo da su izabranici Ivice Tucka posle četvrtfinalne pobede protiv Srbije izgubili u oba duela i zato se vraćaju kući bez medalje sa "Marget Sigeta".

Hrvatska je poslednji put završila bez odličja Svetsko prvenstvo davne 2007. godine. Od tog zlata u Australiji osvojila je još četiri bronze, jedno srebro i još jedno zlato – upravo u Budimpešti 2017. i upravo posle pobede protiv Srbije u polufinalu. Ipak, ovog puta Hrvati nisu uspeli.

Srbija od 18 časova igra meč za peto mesto protiv reprezentacije Amerike, koju vodi Dejan Udovičić, a finale je zakazano za 20 časova i u njemu će igrati Italija – Španija.

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić, Fatović 1, Krapić, Lazić, Bukić 2, Vukičević, Žuvela 1, Marinić Kragić 1, Vrlić 1, Bašić, Harkov 1

GRČKA: Zerdevas, Tzortzatos; Genidounias 1, Skoumpakis 1, Karogeropoulos, Fountoulis 1, Dervisis, Argiropoulos 2, Gouvis, Kakaris 3, Nikolaidis, Vlahopoulos 1

Tagovi