BRAVO!

NOVA MEDALJA NA SVJETSKOM KUPU ZA KK “ISKRU”: VOJINOVIĆ POTVRDIO KVALITET I NA SVJETSKOJ SCENI!

Autor Jovana Raičević

Odličan završetak takmičarske sezone za karatiste “Iskre”.

Izvor: KK Iskra

Na WKF Svjetskom kupu za mlade koji se održava u Poreču (Hrvatska), takmičari “Iskre” su osvojili jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju.

Drugog takmičarskog dana za karatiste Danilovgradske Iskre je bio takodje uspješan. Nakon osvajanja Evropske vice-šampionske titule, junior Balša Vojinović je potvrdio svoj kvalitet i na svjetskoj sceni osvajanjem bronzane medalje.

U 1.kolu Vojinović je pobijedio Španca Hernadez Ovajer Yago sa 6:0, u drugom kolu Azerbejdžanca Amin Yadargali sa 6:1, u 3.kolu Poljaka Aleksandra Opasa. U polufinalu nakon čudnih sudijskih odluka gubi meč od Belgijanca rezultatom 8:4. U borbi za medalju dobija Egipćanina Nasera Mohameda Nanija sa 3:0.

Izvor: KK Iskra

Bilans medalja za Iskru je mogao biti i brojčano jači. Nedostajalo je malo više koncetracije i sportske sreće. Najbliži medalji je bio takmičar Anes Arifaj. Arifaj u 1.kolu dobija kadetskog Balkanskog šampiona iz Hrvatske Nedić Leona 3:2, u 2.kolu Norvežanina Ivera Lisa sa 4:1, u 3.kolu Italijana Genara Ingegnita sa 3:0, da bi u 4.kolu radio neriješeno sa Ukrajincem Kostiukov Timorom 5:5.

Pravilo prvog poena je na žalost bilo na strani Ukrajinca, u meču u kojem je Anes bio znatno dominantiji takmičar. U polufinalu svoj meč gubi Ukrajinac, čime su nade da Arifaj kroz repesaž može doći do medalje i nestale.

Izvor: KK Iskra

Na takmičenju su još nastupili Nikša Zejak, Branko Lazović i Vuk Vučinić koji su svoj nastup završili u 1.kolu. Ekipu je na ovom takmičenju predvodio trener Nenad Vojinović.

“Ogroman rezultat za naš Klub, Grad i Državu. Pokazali smo kontinuitet dobrih rezultata koji nas krase zadnjih već 5-6 godina. Posebno raduje osvojena zlatna medalja u katama našeg Saše Petrića. Koliko me sjećanje služi, ovo je bilo prvo finale za Crnu Goru, zlatna medalja, prvo posle legendarne Katarine Rolović na nekom takmičenju u WKF organizaciji za bilo koju uzrasnu kategoriju. Kada su u pitanju, naši borci – pokazali su da sa svima u svijetu mogu ravnopravno da se nose. Nakon Evropskog prvenstva Balša je potvrdio svoj talenat. Anes koji je koji je prije svega par dana postao kadet, pobjeđivao je mnogo starije i iskusnije takmičare. Po mom mišljenju, uz malo sportske sreće mjesto mu je već sada bilo na pobjedničkom postolju. Ne mogu da budem nezadovoljan ni sa nastupom ostalih naših takmičara uzimajući sve okolnosti u obzir”,  izjavio je trener Vojinović.

Takmičari “Iskre” nakon Svjetske lige dobili su slobodno do 1.avgusta. Nakon toga počinju sa priprema sa željom da ostvarene rezultate dodatno nadmaše. Ostvareni rezultati tokom prethodne sezone govore da se radi o kolektivu koji zavređuje pažnju te je ovo ujedno i poziv privrednim subjektima iz Danilovgrada da pokažu društvenu odgovornost i pomognu ovaj Klub koji će im svakako vratiti u vidu zdrave djece i promovisanja zdravih životnih stilova.