Ostali sportovi

KRAJINOVIĆ BEZ ŠANSE, KIRJOS GA DEMOLIRAO NA VIMBLDONU! Australijanac izgubio samo 6 gemova, pa poručio: Mogu do TITULE!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nik Kirjos ponovo je podsjetio na vanserijski talenat koji posjeduje, fenomenalnom igrom deklasirao srpskog predstavnika.

Izvor: Profimedia

Australijanac je odigrao gotovo bez greške, i slavio sa 6:2 6:3 6:1.

Srbin ni u jednom setu nije imao ni promil šanse, u prva dva je Nik ekspresno pravio brejk i stizao do 3:0, da bi u trećem stigao i do 4:0 vrlz brzo. Statistički podatak koji kaže da Filip nije imao nijednu priliku za brejk najbolje oslikava stanje stvari na vimbldonskoj travi.

Kirjos će u narednom kolu igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je taođe lako savladao Džordana Tompsona.

"Pobjeda u prvom kolu i teškom meču mi je mnogo pomogla. Protiv Filipa sam igrao mnogo bolje, bio sam u svojoj zoni komfora. Pokazao sam svima da sam veoma dobar teniser. Srećan sam, naporno radim, pripremao sam se za ovaj turnir cijele godine, zaokružio sam ga u kalendaru i od svih grend slemova rekao bih da ovde imam najviše šansi da osvojim titulu. Imam težak žrijeb, igrao sam dobro i moram da se spremim za nastavak takmičenja", poručio je Kirjos posle meča.

Samopouzdanje kod australijskog igrača nikada nije bilo problem, a sada je javno istakao da vjeruje u grend slem trofej na najprestižnijem teniskom turniru.