Bravo Novače

IMAM 80 POBEDA? HAJDE DA NAPADNEMO STOTKU! Novak Đoković oborio REKORD na Vimbldonu, pa dobio ovacije zbog ovih reči!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Tako razmišlja najveći šampion!

Izvor: Sport klub/Screenshot

Novak Đoković odigrao je dva i po sata žestokog tenisa protiv Korejca Kvona, plasirao se u drugo kolo Vimbldona i ušao u tenisku istoriju po još jednom osnovu. On je prvi igrač koji je na svakom grend-slem turniru ostvario bar po 80 pobeda!

Posle meča, u razgovoru na Centralnom terenu, Đoković je bio upitan za to ostvarenje i odgovorio je porukom da i dalje oseća ogromnu strast prema sportu u kojem je najbolji u istoriji.

"Sve dugujem ovom sportu, dao mi je sve. I dalje ga volim. Veoma sam strastven i posvećen, nisam više među najmlađima, stvari su se promenile, ali ljubav i vatra koje osećam i dalje gore u meni. U ovoj fazi karijere želim da na grend slemovima odigram najbolji tenis i da tu pružim najbolje što mogu, a naročito ovde, na jednom od najvećih terena u istoriji. Idemo sada dalje. Idemo sada do stotke", rekao je Đoković i izazvao aplauze svih na tribinama, gde je bila i njegova supruga Jelena.

U osvrtu na borbeni duel protiv izazivača iz Južne Koreje, Đoković je rekao da nije bilo lako da se navikne na podlogu na kojoj ove sezone nije igrao takmičarske mečeve. "Nije lako početi turnir bez prethodno odigranog turnira na ovoj podlozi. Uvek se osećate malo manje komforno na početku nego što biste hteli, naročito protiv nekog tako talentovanog kao što je Kvon, ko udara tako snažno. Stvarno nije bilo lako dobiti ga i morao sam da napravim taktičke promene...", priznao je Novak.

Naravno, Đoković se ponovo osetio posebno kada je istrčao na Centralni teren i na njemu počeo odbranu titule. Ovog juna i jula, na tom mestu igraće za svoj sedmi trofej na Vimbldonu.

"Rekao sam već da je ovo poseban teren za mene. Uvek sam sanjao da ću tu pobeđivati, moji snovi iz detinjstva su se ostvarili na ovom terenu i zadovoljstvo i privilegija mi je da igram na ovom terenu", dodao je Nole, uz ovacije publike.

U sledećem kolu Đoković e igrati protiv pobednika duela Tanasi Kokinakis (Australija) – Kamil Majhšah (Poljska).