VIDEO

RUSI NAS GAĐALI SA 62 RAKETE, TO JE NAŠ VIMBLDON! Poznati Ukrajinac ostavio tenis i obukao uniformu - ZAUSTAVITE IH!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Dok počinje najveći turnir na svijetu, teniser se oglasio na društvenim mrežama direktno sa fronta.

Izvor: Twitter/TheDolgo

Poznati ukrajinski teniser Sergej Stahovski (36) oglasio se na društvenim mrežama uoči početka Vimbldona, podsjetivši pratioce na to da je nekad u Londonu igrao protiv Rodžera Federera, a da sada u vrijeme turnira nosi uniformu u toku rata protiv Rusije.

"To smo nekad bili mi, a sada je ovo naš Vimbldon. Prošle noći su 62 rakete ispaljene tokom napada na više gradova u Ukrajini", objavio je on na društvenoj mreži, uz fotografiju na kojoj se vide šta je sve Moskva granatirala u njegovoj zemlji te večeri. "Da li i dalje pokušavate da postignete dogovor sa teroristima?", upitao je on.

Nekadašnji 31. teniser na svijetu pridružio se vojsci tokom ruskog napada, a sa zemljakom Aleksandrom Dolgopolovim obišao je ukrajinske vojnike na frontu u Donjecku i odnjeo im pomoć. "Sve finansijske sposobnosti Rusije moraju biti 'iscijeđene'. Poslovanje sa Rusijom je podrška terorizmu i ubijanju civila", rekao je Dolgopolov ispred jedne razrušene zgrade, sa puškom u ruci.

Početkom rata, Dolgopolov je u intervjuu za Bi-Bi-Si ("BBC") otkrio koja su njegova zadužena u teritorijalnoj odbrani.

"Dozvoljeno nam je da učestvujemo samo u odbrani gradova, pridruženi smo teritorijalnoj odbrani i nije nam dozvoljeno da napuštamo Kijev. Tu smo da podržimo ukrajinsku vojsku. U suštini, imamo neke kontrolne tačke na kojima stojimo, kontrolišemo vozila u smislu da proveravamo da Ukrajinci prolaze, dostavljamo stvari, bavimo se komunikacijom. Ne radimo 'ozbiljne' stvari, za te stvari je odgovornija vojska".