Izdrži

NAJBOLJI ĐAK I TENISKI BISER KOGA JE OTKRIO NOVAKOV TRENER: Evo ko je Luka koji je brutalno upucan u Americi!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ispred Luke Stojanovića je najveća borba, ona za život.

Izvor: Instagram/Screenshot/_luka_stojanovic_

Srpski teniser Luka Stojanović upucan je u Americi, i njemu je sada za liječenje potrebno čak 310.000 dolara. On je u svom automobilu zatekao muškarca koji je pucao u njega, a sada se Luka bori za život.

Već je nekoliko puta operisan, a sada nastavlja svoj oporavak i liječenje i zbog toga je pokrenuta kampanja prikupljanja novca u kojoj je učestvovao i Novak Đoković. Ipak, teniser rođen 1997. godine nije previše poznat srpskoj javnosti.

On je rođen u Kragujevcu i još jedan je biser koga je otkrio Dejan Petrović. Nekadašnji teniser i bivši kapiten Dejvis kup tima Srbije u karijeri je trenirao Novaka Đokovića, Jelenu Janković, Anu Ivanović, Lasla Đerea, a poslednji "veliki" posao imao je sa Malekom Jazirijem. 

Stojanović je ipak više od tenisa jurio akademsku karijeru. Bio je najbolji đak u svojoj gimnaziji, a kada se prijavljivao za teniske stipendije u SAD rekao je:

"Za mene je tenis više od igre, to je način života. Preferiram da igram na tvrđim podlogamam, a bekend mi omiljeni udarac, a ovaj sport treniram sedam godina. Veoma sam posvećen i kada završim sa školom u tri sata popodne i odmah idem na trening. Uprkos svim obavezama ja sam najbolji đak."

Od profesionalnih turnira on je u paru sa Lukom Jankovićem igrao dubl na nekoliko takmičenja, a prošle sezone je na koledžu imao jednu pobjedu i tri poraza. Na svom koledžu Inkarat završava studije kompjuterskih sistema i biznisa, a 2018. godine je bio u 18 dubl šampion u diviziji svog univerziteta. 

Tagovi