Tako je!

"OVO JE KAO KOD KUĆE!" PUNE TRIBINE U LONDONU MU KLICALE: Filip ponovo nije uzeo pehar, ali je uradio VELIKU stvar!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Filip Krajinović nije uzeo pehar, ali je uspeo da dođe do bodova koji će mu pred Vimbldon doneti veliku stvar.

Izvor: Profimedia

Teniser Filip Krajinović napravio je najveći uspeh u karijeri u Kvinsu pošto je došao do svog petog finala u karijeri. Nažalost nije uspeo da osvoji pehar, već je poražen od Matea Beretinija posle dva duga i napeta seta.

Kada se meč završio i kada je bio red na Filipa da iznese svoje utiske posle meča, pun stadion "Kvins kluba" mu je aplaudirao i burno je pozdravio tenisera.  A sam Krajinović je priznao da mu je podrška publike mnogo značila!

"Bilo je neverovatno u poslednjih deset dana, ovo mi je prvo finale na travi. Mnogo ste mi pomogli, hvala publici, osećao sam se da igram kod kuće", rekao je Filip, a onda čestitao rivalu.

Ovo je bilo peto finale koje on gubi u karijeri, a drugo koje je izgubio od Beretinija. I to mu nije zaboravio!

"Čestitam Mateo, ovo je drugo finale gubim od tebe, ali hvala ti! Ti i tvoj tim ste zaslužili ovo", rekao je on.

Na kraju je obećao da će se ovde vratiti i naredne godine, a naglasio je da se nada da će do kraja karijere ipak uspeti da osvoji neki turnir na travi.

"Pre ovog turnira nikada nisam osvojio turnir na travi, a to može da se promeni činjenicom da sam igrao finale ove godine.Sada ću hteti sve više da igram na travi. Naravno da ću igrati ovde naredne godine.Privilegija je za svakoga nastupati ovde, gledao sam ovaj tunira na televiziji i bio sam mnogo uzbuđen što sam igrao ovde, na ovom stadionu", rekao je Krajinović, na oduševljenje publike. 

Ne samo da je stigao do velikog uspeha, finala i utešnog pehara, već i do velikog broja ATP bodova koji će mu narednog ponedeljka doneti 31. mesto na ATP listi. To e jako bitno jer to znači da će na Vimbldonu srpski teniser sigurno biti među nosiocima.

To će mu makar u prvom kolu doneti lakšeg rivala i sigurno će na startu izbeći Novaka, Nadala, Beretinija, Alkaraza, Zvereva...