JAKE REČI

MENE NAPADATE, A FEDERER BIO 40 PUTA GORI!? Teniser koji se ugleda na Novaka: A kažete da je džentlmen...

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Mladi teniser Holger Rune, koji se ugleda na Novaka Đokovića, odgovorio je na priče o svom temperamentu.

Izvor: YouTube/US Open/Screenshot/Profimedia

Talentovani danski teniser Holger Rune napravio je incident na Rolan Garosu pošto se nakon poraza od Kaspera Ruda u četvrtfinalu turnira sukobio sa njim ispred svlačionice.

Tada je Rune ispričao da mu je Rud prišao i počeo da mu viče u lice, čemu su svedočili i članovi njihovih stručnih štabova, ali nije o jedini incident po kome se Danac "proslavio" na Rolan Garosu. Na istom meču je isterao majku sa tribina, pošto ga je iz nepoznatog razloga nervirala...

Zbog toga se u javnosti mnogo pričalo o temperamentu mladog Runea, i postavlja se pitanje da li tako treba da se ponaša mladi teniser, nakon čega je i Danac počeo da se brani.

"Ako ste gledali Rodžera Federera u tinejdžerskim danima, bio je 40 puta gori od mene...", poručio je Rune kome se ne dopada što su mediji potpuno ignorisali činjenicu da je i jedan od "najvećih džentlmena" u ovom sportu imao trenutke kada se ponašao na neprimeren način.

"A on je na kraju jedan od najvoljenijih u istoriji tenisa, tako da mislim da imam vremena da popravim imidž", dodao je Danac koga ne dotiču ružni komentari.

Holger Rune inače obožava Novaka Đokovića i u više navrata je sparingovao sa njim, a mnogi veruju da bi uz Kalosa Alkaraza mogao da bude najveća zvezda nadolazećeg talasa u tenisu. Ima još mnogo dok ne dođe do tog nivoa, ali lako se primeti da je talentovan.

"Ja sam vrlo strastven i nekada to bude i previše, ali imam 19 godina. Mlad sam i pokušavam da izvučem pozitivne stvari, ali to je proces. Da smo svi isti, bilo bi užasno živeti u takvom svetu", zaključio je Holger Rune.