Hm?!

NOVAK JE BIO NAJBLIŽI, ALI NIKO NIJE USPEO! Da li će Nadal uraditi nemoguće? "Sada, sa 36 godina..."

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Španski teniser govorio je i o teniskom poduhvatu na koji se čeka više od četiri decenije.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je doneo važnu odluku - igraće na Vimbldonu ove sezone, iako je ne tako davno imao ogromnih problema sa bolom u stopalu. Kada je jasno da turnir neće propustiti, novinare u Španiji zanimalo je da li može da ga osvoji.

Španski teniser je u ovoj sezoni osvojio dva grend slema i u teoriji bi mogao da postane prvi čovek nakon Roda Lejvera koji je kompletirao sva četiri velika turnira. Novak Đoković je prethodne sezone bio blizu - izgubio je finale u Njujorku od Danila Medvedeva, pa u "Open eri" niko nije uspeo!

Nadal je trenutno na pola puta, ali nije baš siguran u svoje mogućnosti...

"Poslednji koji je to uspeo bio je Rod Lejver pre više od 40 godina. Teško je da pomislim da ja to mogu da uradim sada kada imam 36", rekao je Nadal.

Ipak, jasno je da će mu to biti jedan od glavnih ciljeva u nastavku sezone.

Već je doneo odluku da će igrati na ovogodišnjem Vimbldonu, gde neće biti Danila Medvedeva i Aleksandra Zvereva. Španski teniser će biti postavljen za drugog nosioca, a najveći izazov na turniru biće mu Novak Đoković protiv kojeg može da igra tek u finalu.

Nakon toga će se najbolji svetski teniseri preseliti na US Open, ali tamo Novak neće moći da igra. Kako trenutno stvari stoje, srpski teniser ne može na poslednji grend slem jer je nevakcinisan, što bi opet dosta značilo Nadalu. Konkurencija bi bila manja, a on bi još jednom mogao da osvji veliki turnir na kojem Đokoviću ne daju da igra.

Tagovi