SENZACIJA!

PONIŽENJE - SJUTRA PRESTIŽE NOVAKA, A RAZBIO GA 205. NA SVIJETU: Medvedev se blamirao, svejedno preuzima tron!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Nevjerovatan poraz za Danila Medvedeva u finalu ATP turnira u Hertogenbošu.

Izvor: Profimedia

Nevjerovatan razvoj događaja na ATP turniru u Hertogenbošu! Danil Medvedev je dan prije nego što će ponovo postati najbolji teniser svijeta uspio da izgubi finale od domaćeg igrača, Tima van Rajthovena, trenutno 205. na ATP listi.

Da stvar bude gora po Rusa, on je u čitavom setu osvojio pet gemova i malo je falilo da u drugom setu rezultat bude 6:0!

Konačan rezultat bio je 2:0 za Van Rajthovena, po setovima 6:4, 6:1! Tako je nepoznati teniser počistio bivšeg i uskoro ponovo aktuelnog najboljeg igrača svijeta.

To će se desiti u ponedjeljak 13. juna bez obzira na ishod ovog meča, pošto će se Novaku Đokoviću obrisati bodovi osvojeni na Rolan Garosu 2021. godine. Tako će Đoković pasti na treće mjesto ATP liste, dok će Aleksander Zverev biti svjetski broj dva.

No, Medvedev je pretrpio jedan od težih poraza u karijeri, kojim je potvrdio da i dalje mora da napreduje u svojoj igri na travi. Njemu je beton daleko najbolja podloga, a ovakav ishod biće posebno razočaravajuć, jer zbog svoje nacionalnosti neće moći da nastupi na ovogodišnjem Vimbldonu.

Britanci su zabranili učešće Rusima i Bjelorusima na ovogodišnjem izdanju grend slema. Medvedev je imao šansu da makar osvojio ovaj manji turnir na travi, ali ni u tome nije uspio. Potpuno nepoznati Van Rajthoven je stigao do trofeja i sa 205. pozicije trebalo bi da skoči na čak 106. mjesto!