OPA!

NADAL JE FAVORIT, PA I KAD BUDE U PENZIJI! Rafin trener prvo KUKAO, pa sad preti Novaku: Potpisujem pobedu!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je upravo dobio dodatnu motivaciju pred meč sa Rafaelom Nadalom.

Izvor: Profimedia

Čitav svet će večeras od 20.45 gledati novi istorijski meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Biće to najjače četvrtfinale koje je Rolan Garos video do sada, ali već iz tabora "Bika sa Majorke" provejava nezadovoljstvo zbog kasnog termina koje su organizatori odredili.

Nadalov trener Karlos Moja već je "zakukao" što se igra u noćnom terminu, što nikako ne odgovara Nadalu, pošto se veruje da će Đokoviću na ruku ići uslovi kada loptica sporije odskače jer je teža.

Nije bilo dovoljno Moji da se samo jednom požali na odluku organizatora, nego je u ponoćnom izdanju uvažavanje španske radio-stanice "Cope" nastavio da kritikuje Rolan Garos, smatrajući da je Nadal kao osvajač 13 grend slem trofeja na ovom turniru zaslužio bolji tretman.

"Uslovi su teži uveče i to odgovara onome ko udara lopticu ravnije. Zbog toga će mu biti teže sa Novakom. Istorijski gledano, turnir se igrao preko dana, pamtite mečeve po jakom suncu... Tražili smo to i nismo dobili", rekao je Moja.

Ko je onda favorit?

"Ovo je meč koji vas motiviše. Rafa na šljaci će uvek biti favorit, čak i kad ode u penziji. Suočava se sa velikim igračem, imaju najviše duela u istoriji sporta... Verujem mu, uvek da nešto 'ekstra' u takvim mečevima. Uspeo je da prebrodi to što je odigrao malo mečeva u poslednje vreme, srećni smo jer je Rafa fizički dobro i mislim da nas čeka lepa bitka. Ne bih potpisao meč u pet setova, potpisujem pobedu...", dodao je trener španskog asa.

Karlos Moja poručuje da su Novak, Nadal i Alkaraz odigrali maestralan turnir do sada i da je šteta što su u istoj polovini žreba, a osvrnuo se i na komentar "kralja šljake" koji je rekao da bi ovo mogao da mu bude poslednji meč na Rolan Garosu.

"Svaki meč može da bude poslednji. Rafina poslednja dva meča nisu bila laka i malo je razočaran. Ne očekujemo da mu naredni meč sa Novakom bude poslednji, nadamo se da će se vratiti i dogodine, uticala je ova situacija u poslednja dva-tri meseca na njega...", zaključio je Moja.