ŠOK U PARIZU

OVO JE NAJVEĆI ŠOK NA ROLAN GAROSU! FINALISTA ISPAO U 4. KOLU: Tinejdžer se divi Novaku, a Cicipasa je poslao kući!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Prošlogodišnja finalista Rolan Garosa Stefanos Cicipas je neočekivano ispao sa turnira u Parizu!

Izvor: Profimedia

Imamo najveći šok na Rolan Garosu ove godine! Prošlogodišnji finalista Stefanos Cicipas neočekivano je poražen već u četvrtom kolu!

Njega je savladao Holger Rune, tinejdžer i 40. teniser svijeta! Danac je bio bolji od Cicipasa 3:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 6:4!

Najavljivan je u poslednjih godinu dana Holger Rune kao neko ko bi mogao da bude nova teniska zvijezda i pomrsi konce poznatijim kolegama, a sada je u tome i uspio. Prvi veliki skalp napravio je na Rolan Garosu, pobijedivši Cicipasa posle tri sata igre.

U vrlo uzbudljivom meču, Grk nije uspijevao da izađe na kraj sa nadahnutim 19-godišnjakom, momkom rođenom 2003. godine. Runea su mnogi zapamtili po riječima hvale za Novaka Đokovića, isticavši da mu je on idol.

Uspio je Rune prošle godine i da osvoji set protiv Đokovića na US openu, ali sada je na Rolan Garosu ostvario daleko bolji rezultat. Savladao je prošlogodišnjeg finalistu i sada bi Cicipas mogao da padne sa 4. mjesta ATP liste.

Izvor: Profimedia

Rune je napravio čak pet brejkova na ovom meču, bio je vrlo čvrst sa osnovne linije i tako mučio Cicipasa, koji nije uspio da pokaže prošlogodišnji nivo igara iz Pariza.

Sada će Rune u četvrtfinalu igrati protiv Kaspera Ruda, a za preostala dva mjesta među osam najboljih bore se i Andrej Rubljov - Janik Siner i Marin Čilić - Danil Medvedev.