Ostali sportovi

NOVAK PREGAZIO PRVOG RIVALA: Nervirali ga zvižduci, pa EKSPRESNO završio posao!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rutinska pobjeda u prvom kolu.

Izvor: Fonet/Michel Euler/AP

Novak Đoković je za manje od dva sata stigao u drugo kolo Rolan Garosa. U prvoj rundi drugog grend slema sezone rutinski je savladao Jošihita Nišioku, trenutno 99. igrača svijeta. Prepustio je japanskom teniseru samo četiri gema.

Đoković - Nišioka 3:0 (6:3, 6:1, 6:0)

Pravu dramu vidjeli smo samo u prvom setu, kada je Japanac pružao stvarno dobar otpor. Na početku susreta prijetio je Đokoviću, propuštao brejk lopte i dobro servirao, ali će se u kasnijem dijelu meča ispostaviti da to nije nivo koji može da drži. Zapravo, Novak je podizao svoju igru iz gema u gem, što Japanac nije mogao da prati.

Kada se Đoković zagrijao, meč je bio riješen. Nakon osvajanja prvog seta japanski teniser je potpuno ostao bez šansi i veoma je malo falilo da naredna dva seta izgubi bez osvojenog poena!

Bez većih problema Novak je susret privodio kraju, a dobro je što je to uradio veoma brzo jer će mu do kraja turnira biti potrebno mnogo energije. Srpski teniser ne zna rivala u narednom kolu jer je meč njegovih potencijalnih prekinut zbog kiše i biće završen tek sjutra!