Ostali sportovi

ŠOK - NEMA BODOVA NA VIMBLDONU OVE GODINE! Najgora moguća kazna za Engleze, a sve je krenulo od Novaka!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Na ovogodišnjem Vimbldonu neće biti poena, igraće se samo za prestiž!

Vimbldon 2021.
Izvor: Profimedia

Ono o čemu se dugo spekulisalo sada je postalo java! Vimbldon zbog odluke da ne dopusti ruskim i beloruskim takmičarima da nastupe u "Ol Ingland Klabu" ove sezone neće biti igran kao ATP turnir! 

ATP je objavio zvaničnu odluku da ne bude dodeljenih ATP poena za ovaj turnir ove sezone zbog kršenja sportskih merila i merila takmičenja.

"Mogućnost da igrači bilo koje nacionalnosti učestvuju na turniru na bazi sportskog takmičenja i bez diskriminacije je ključna je za ATP Tur. Odluka Vimbldona da kazni ruske i beloruske sportiste i suspenduje ih sa takmičenja u Velikoj Britaniji ovog leta potkopava taj princip i integritet našeg sistema rangiranja. Sa velikim žaljenjem saopštavamo da nećemo dodeliti ATP bodove za Vimbldon u 2022. godini", navodi se u saopštenju. 

Podsetimo, prvi teniser koji je javno kritikovao tu odluku Vimbldona bio je Novak Đoković. Nakon njega dugo se čekalo da neko drugi podigne glas, ali polako su se pridruživali i ostali teniseri, da bi i ostali članovi "velike trojke" ali i ostali top teniseri odlučili da se pobune protiv ovakve odluke.

Vimbldon je odluku da suspenduje ruske i beloruske tenisere i teniserke doneo zbog rata u Ukrajini i zbog navodne mogućnosti da se nastupom Medvedeva, Rubljova, Hačanova, Sabalenke i ostalih vrhunskih sportista promoviše vlast u Rusiji i Belorusiji.