IZNENAĐENJE

VIDEĆETE, NOVAK ĆE HTETI DA SE OSVETI! Vilander pljuvao Đokovića, a sad je njegov NAJVEĆI fan: Osvaja Rolan Garos!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Mats Vilander veruje da je Novak Đoković prvi favorit za osvajanje trofeja na Rolan Garosu.

Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON

Čuveni švedski teniser Mats Vilander je kritikovao Novaka Đokovića otkako je "uplovio" u komentatorske vode, međutim prethodnih nekoliko godina napravio je veliki zaokret.

Često je znao da stane uz njega i podrži ga kada su ga mnoge kolege pljuvale, pa je takav slučaj bio i tokom čitave sage oko Australijan opena. Vilander veruje u Đokovića i pred nadolazeći Rolan Garos, odnosno smatra da bi ponovo mogao da bude osvajač ovog grend slem turnira.

Đoković je odigrao odlično u Madridu, gde je stigao do polufinala, odnosu u Rimu gde je osvojio turnir, pa stoga Vilander veruje da je srpski teniser i prvi favorit na Rolan Garosu, uz dužno poštovanje Rafaelu Nadalu.

"Zbog više razloga moram da kažem da je Novak favorit", poručio je Vilander za "Marku".

"Kao prvo, Đoković je upravo osvojio Rim i to će mu dati veliko samopouzdanje. Kao drugo, verujem da želi da se osveti posle svega što mu se desilo prethodnih meseci kada nije mogao da igra Australijan open. Uz sve to, Đoković je branilac trofeja i ovde je igrao sjajno prošle godine".

Vilanderu se dopao i Alkaraz, zna da se Nadal neće tako lako predati u Parizu gde je 13 puta podizao trofej, međutim zna da Đoković ima uvek prostora da "doda gas".

"Pokazao je da može da igra duge mečeve u Madridu, nakon što je u Monte Karlu bio umoran. Sada je dosta bolji i što se mene tiče prvi je favorit na Rolan Garosu", poručio je Šveđanin koji je istakao da to nije jedina situacija u kojoj je srpski teniser favorit - isto misli i za grend slemove.

"Da, i dalje mislim to. Svaki put kad je na visokom nivou to se pokaže... Mislim da će ih imat 24-25 kad završi karijeru, niko ne bi rekao da mu je 35 godina".

Podsetimo, Rolan Garos se igra od 23. maja.