KRAJ!

ŠOK - PRELEPA TENISERKA (28) OTIŠLA U PENZIJU: Osvojila Vimbldon i olimpijsku medalju, ali sad joj je svega DOSTA (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Lora Robson je odlučila da prevremeno završi tenisku karijeru, nakon brojnih problema sa povredama koji su je godinama mučili.

Izvor: Profimedia/Instagram/screenshot/laurarobson5

Britanska teniserka Lora Robson iznenadila je tamošnju sportsku javnost, potvrdivši u ponedeljak da je odlučila da završi karijeru.

Ova 28-godišnja devojka iz Londona, koja je profesionalnu karijeru počela sa 14 godina, odlučila je da zbog brojnih povreda ode u prevremenu igračku penziju.

Lora Robson je bila najveća teniska nada Velike Britanije. Predviđali su joj se najvažniji trofeji, kada je sa 14 godina osvojila juniorski Vimbldon u konkurenciji devojčica koje su bile i po četiri godine starije. U isto vreme, davne 2008. godine, postala je profesionalna teniserka, neki bi možda rekli čak i prerano, imajući u vidu njene godine.

Tokom karijere je uspela da uradi mnogo toga, iako je zbog brojnih problema sa povredama najčešće bila daleko od ostvarivanja punog potencijala.

Najbolji renking joj je bilo 27. mesto WTA liste, međutim, Lora je uspela da postane prva Britanka koja je stigla do 4. kola nekog grend slema u 21. veku, a 2012. je u svom Londonu osvojila i srebrnu olimpijsku medalju u miks dublu sa Endijem Marejem.

Poslednjih godina je daleko više vremena provodila kao stručni konsultant na britanskim televizijama tokom teniskih turnira i čini se da će to biti njena naredna karijera...

Ovo je Lora Robson:

Tagovi