Ostali sportovi

NIJE MOGLO NAPETIJE! POLJAK KRENUO NA RAKIĆA, ALEKSANDAR NIJE TREPNUO: Odgovorio osmehom i pruženom rukom! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Najbolji MMA borac srpskog porekla ima priliku za najveći trijumf karijere i mesto izazivača u poluteškoj kategoriji UFC.

Izvor: Twitter/ufc/printscreen

Poslednji put pre ulaska u oktagon Aleksandar Rakić i Jan Blahovič suočili su se u Las Vegasu, gde će i biti održan njihov meč. Austrijanac srpskog porekla i njegov protivnik iz Poljske imali su nekoliko veoma napetih trenutaka, čak se i dodirivali licem dok je tenzija rasla, a zatim sve razbili osmesima i pružanjem ruke!

Mogao bi ovo da bude najbitniji meč njihovih karijera, jer će pobednik gotovo sigurno dobiti priliku da se bori za pojas u poluteškoj kategoriji UFC, što je i nezvanična titula šampiona sveta u ovom sportu.

Rakić već dugo čeka meč za titulu, a po najavama iz vrha organizacije, pobednik ovog meča trebalo bi da postane naredni izazivač. Bio bi to okršaj karijere za Rakića, koji trenutno ima skor od 14 pobeda i dva poraza u profesionalnoj karijeri. Od kako je stigao u UFC zabeležio je šest pobeda i poraz, pa ima puno pravo da se nada napadu na titulu.

Prvo mora da savlada iskusnog Blahoviča, sa kojim je razmenio oštre poglede, malo dodirivanja nosevima, osmehe i rukovanje nakon što su jedan drugog odmerili dan pred ulazak u ring.

Ovaj meč prvobitno je zakazan za kraj marta, ali se poljski borac povukao zbog povrede. Tada je rakić bio veoma besan, ali će ipak imati priliku da se bori protiv Blahoviča.

Kako je isticao nekoliko puta, spreman je da "završi" bilo kog rivala u oktagonu, pa na meč protiv snažno Poljaka gleda samo kao na usputnu stanicu do pojasa. Pobednik ove borbe trebalo bi da bude izazivač aktuelnog šampiona Glovera Tešeire. Brazilac je upravo Blahoviču uzeo titulu prethodnog oktobra.

Obojica boraca su prošla vagu, pa je sve spremno za spektakl u noći između subote i nedelje!

Pogledajte kako je izgledalo sučeljavanje:

Tagovi