ODLUČENO

NOVAK ZNA KO GA ČEKA NA PUTU DO FINALA RIMA: Baš voli Nadala, Đokoviću nikad nije uzeo set, ali prvo mlada zvezda!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ako se Novak Đoković plasira u polufinale masersa u Rimu, tamo ga čeka Kasper Rud.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ovog petka od 20.30 igra protiv Feliksa Ože-Alijasima, a ukoliko ga pobedi - za mesto u finalu mastersa u Rimu boriće se protiv talentovanog norveškog tenisera Kaspera Ruda.

Rud je ovog popodneva srušio Denisa Šapovalova i to dosta lakše nego što se očekivalo. Kanađanin se "ugasio" posle pobede nad Nadalom i ostao je bez snage kojom bi ugrozio Ruda, tako da je posle dva sata i 20 minuta tenisa u prestonici Italije slavio 2:0 (7:6, 7:5).

Rud se nije proslavio na turnirima u Minhenu i Madridu, gde ga je pobedio Lajović, pa je malo ko pretpostavio da može da napravi iznenađenje u Rimu.

Prvo je izbacio Van de Zandshulpa, pa Bruksbija i na kraju Šapovalova koji je ponovo pokazao da mu je koncetracija najveći problem. Imao ju je protiv Nadala, ali kao da je drugi teniser u velikim mečevima. U manjim previše greši i nije dovoljno motivisan, što je danas iskoristio Rud.

Norvežanin je trenutno deseti teniser sveta, a protiv Novaka Đokovića je do sada igrao dva puta i oba puta izgubio u dva seta. Prvi put baš u Rimu u polufinalu 2020, a potom i na završnom mastersu u Torinu prošle godine.

Zanimljivo, Rud često trenira sa Novakom, ali je veliki navijač Rafaela Nadala.