Ostali sportovi

ON UVEK MOŽE DA VAS POVREDI: Novak pobedio Vavrinku, pričao o sledećem rivalu, pa otkrio - Zbog JEDNE stvari mi je drago

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Đoković se plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu pošto je u meču 3. kola savladao Stena Vavrinku 2:0 (6:2, 6:2).

U susretu igrača koji su u karijeri osvojili ukupno 23 grend slem trofeja, Đoković je dominirao od prvog do poslednjeg poena.

Novak je u oba seta napravio po dva brejka više od Švajcarca, inače trenutno 361. tenisera sveta. Imao je mnogo problema sa povredama, prošle godine je i dva puta morao na operaciju, pa nije mogao da se nosi sa najboljim igračem sveta.

"Dobro je videti Stena nazad, dobio je teška dva meča u tri seta. Fizički i dalje nije gde bi želeo da bude, ali u svakom slučaju, on je Sten Vavrinka i on može da vas povredi ako mu date vreme. Uradio sam šta je trebalo od početka meča, pomerao sam ga po terenu. Sve osim tog gubitka servisa u drugom setu, sve je bilo kako treba", počeo je Đoković posle meča.

Novak će u borbi za polufinale igrati protiv Kanađanina Feliksa Ože Alijasima i ukoliko ga savlada, i narednog ponedeljka će biti prvi igrač sveta.

"Znam Feliksa već nekoliko godina, već se etablirao, bio je TOP 10, sada je uvek tu negde. On je veliki radnik, jako fin momak, ima odličnu sveukupnu igru, polufinale Australije, napreduje na šljaci. Nisam baš s njim igrao, ali znam šta mogu da očekujem."

Na kraju, Đoković je istakao i da je sve zadovoljniji svojim nivoom igre.

"Odlično se osećam, igrao sam na još boljem nivou nego u prvom meču. Drago mi je da ne provodim puno vremena na terenu, jer ipak želim da koliko god mogu sačuvam energiju za sve teže mečeve. S druge strane, odigrao sam dovoljno tenisa da se i ovde prilagodim uslovima. Nezgodno je igrati, dosta vetra ima, kvalitet terena nije fenomenalan, ali mislim da sam se dobro navikavao u ovih par mečeva", poručio je Novak Đoković.