Težak posao!

NOVAKA ČEKA PAKLEN RIVAL – NAJBOLJI 361. NA ATP LISTI IKADA: Dva poraza od njega Đoković će zauvek pamtiti!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Novak Đoković igra meč sa 361. igračem na svetu, ali ovo je verovatno najteži meč sa 361. na ATP listi ikada.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je svoje takmičenje u Rimu počeo lakom pobedom nad Aslanom Karacevom, a sada ga čeka meč protiv starog znanca Stanislasa Vavrinke. 

Iskusni Švajcarac je dugo pauzirao zbog povreda i godine ga već stižu, a ove sezone je tek u Rimu uspeo da upiše nekoliko trijumfa. U Marbelji i Monte Karlu je gubio u prvom kolu, a u prestonici italije je prvo savladao Rajlija Opelku, a onda i Lasla Đerea u tri seta.

Sada je na putu Novaka Đokovića koji je takođe imao dugu pauzu ove sezone, ali je u evidentno mnogo boljoj formi. Srbin juri bodove za odbranu prvog mesta na ATP listi i potrebno mu je da dođe makar do polufinala Rima da bi to uspeo. 

Ipak prvo mora u 16:00 da savlada čoveka koji mu je naneo dva jako bolna poraza u karijeri!

DVA FINALA KOJE NOVAK PAMTI!

Đoković - Vavrinka, Australijan open 2014.
Izvor: YouTube/Tennis Forever

Prvi put su se Vavrinka i Novak sastali 2004. godine u kvalifikacijama za turnir u Ahenu, a tada je Novak dobio meč. Dve godine kasnije odigrali su i prvo međusobno finale, ovoga puta u Umagu gde je Đoković zbog povrede odustao i predao meč. 

Do sada je u međusobnom skoru najbolji teniser sveta mnogo bolji, ali ne može se poreći da su Vavrinkine pobede bitnije. Osim Umaga pobedio je na dva finala i oba puta digao trofej grend slema. Prvi put se to desilo 2015. godine kada je Đoković uzeo prvi set u finalu Rolan Garosa, a onda izgubio naredna tri.

Isti scenario gledali smo i godinu dana kasnije na US Openu, pa je tako Vavrinka dva od svoja tri grend slema uzeo igrajući finala sa najboljim ikada.

ŠTA NOVAKU TREBA U RIMU?

U Rimu su njih dvojica igrali dva puta, a prvo je 2008. godine u finalu pobedio Novak u tri seta, da bi tri godine kasnije Srbin bio bolji sa 6:4, 6:1. 

Sada srpski teniser hvata formu za predstojeći Rolan Garos i pre svega želi pobede i vremena šljaci. Što je duže na terenu to se više uigrava i pre svega bolje kreće, ali su mu potrebni i ATP bodovi. Neće ga samo pobeda nad Vavrinkom ostaviti na prvom mestu, biće potrebno da prođe i naredno kolo.

Tu ga čeka bolji iz meča Markusa Girona i Feliksa Ože-Aljasima, ali prvo mora od 16 časova da nanese 20. poraz u međusobnim duelima najnezgodnijem 361. teniseru sveta.