Lep gest

NOVAK PORUKOM NA KAMERI ODUŠEVIO ITALIJANE: Pobedio u Rimu, pa markerom napisao 2 rečenice! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Još jedan lep potez velikog šampiona

Izvor: Twitter/TennisTV

Novak Đoković je bez velikih problema u 2. kolu Rima eliminisao Aslana Karaceva i trijumfom u dva seta (6:3, 6:2) ušao u sledeću rundu. Tamo ga očekuje duel protiv boljeg iz susreta Laslo Đere - Sten Vavrinka.

Posle uspeha na terenu na kojem je osvojio pet titula, Đoković je uzeo marker i tradicionalno ostavio poruku na staklu na kameri. Napisao je na italijanskom - "Uno di noi" ("Jedan od nas") i "Te amo Roma" ("Rime, volim te").

Đoković je ostao u dobrom ritmu i napravio veoma dobar rezultat nakon kratkog perioda za odmor i put u Italiju posle poraza u Madridu od Karlosa Alkaraza u subotu. Zato će u sredu imati jako važan dan za predah, a onda će u četvrtak nastupiti u sledećem meču.

Izvor: Fonet/AP/Andrew Medichini

"Bio sam solidan sa osnovne linije, nikada ne znate kako će on igrati, stoji blizu linije, zavisi kako oseća lopticu. Promašivao je dosta, dao mi je neke brejkove. Pobedio sam u dva seta protiv kvalitetnog rivala", rekao je Novak posle meča.

Upitan za najlepši poen meča, u kojem je kao "zid" vraćao udarce rivalu i na kraju slavio sa gledaocima, Đoković je rekao da je uvek lepo igrati na terenu "Foro Italiko".

"Uvek se nadate da možete da odigrate neki uzbudljiv i atraktivan poen i da ga dobijete i proslavite sa publikom. Publika to traži, energiju, uzbuđenje, borbu, dobar tenis. Imali smo neke lepe poene, uvek je lepo igrati u koloseumu tenisa što ovaj stadion definitivno jeste".

Koliko Đoković može bolje od viđenog?

"Uvek može bolje, moram da budem zadovoljan pobedom protiv kvalitetnog protivnika koji je veoma čvrst, stabilan, stoji blizu linije, igra brzo ,ne daje puno vremena rivalima da se pripreme za poen. Uspeo sam da zadržim svoje servis gemove, on je dosta grešio. Nadam se da ću igrati bolje u narednim kolima".