STRAŠAN MALI!

VIRALNI SNIMAK TENISKOG FENOMENA - OVAKO JE PRIČAO SA 12 GODINA: Alkaraza zovu "novi Nadal", ali on ima drugog idola!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Još tada se znalo da se radi o talentovanom teniseru, ali teško da je iko očekivao da Karlos Alkaraz ovako "eksplodira".

Izvor: Profimedia/Twitter/@marca/Printscreen

Karlos Alkaraz ne prestaje da oduševljava teniski svijet! Poslije osvajanja mastersa u Majamiju, sada je stigao da se okiti trofejom i u Madridu i to na neponovljiv način.

Ovaj 19-godišnji Španac je postao prvi igrač u istoriji koji je u uzastopnim mečevima na šljaci pobijedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, ali zanimljivo je da nijedan od njih dvojice nije njegov idol.

Momak rođen 2003. godine - iste godine kada je Novak Đoković postao profesionalni teniser - sada je u centru pažnje i zbog viralnog snimka koji kruži internetom.

Na njemu se nalazi tada 12-godišnji Alkaraz, koji se tom prilikom takmičio na Rolan Garosu za dječake do 13 godina. Alkaraz je odgovarao na pitanja o svojoj budućoj karijeri.

Na pitanje koji su mu najveći ciljevi u karijeri, Alkaraz je rekao da bi volio da osvoji Rolan Garos i Vimbldon. Španac je rekao i da mu je do tada najveći rezultat bio polufinale jednog turnira u Puli, u Hrvatskoj.

No, svima je bio zanimljiv njegov odgovor na pitanje koji je njegov teniski idol.

"Rodžer Federer", kratko i jasno je poručio tada 12-godišnji Karlos Alkaraz. Švajcarcu je sigurno bilo drago kada je vidio kako je tinejdžer igrao protiv njegovih najvećih rivala prošle sedmice...