Ostali sportovi

NOVAK SAZNAO ŠTA GA ČEKA: Mora protiv Rusa koji ga je IZNENADIOO u Beogradu!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Igrali su i u polufinalu Australijan opena, a sada se sreću u Rimu.

Izvor: MN Press

Novak Đoković doputovao je u Rim odmah posle spektakularnog polufinala u Madridu i saznao da će igrati u "Večnom gradu" protiv Rusa Aslanka Karatseva.

Đoković i trenutno 34. igrač sveta sastaće se u drugoj rundi turnira u glavnom gradu Italije i biće to njihov treći međusobni susret. Zanimljivo je da su oba puta igrali prošle godine, kada je Novak pobedio Aslana u polufinalu Australijan opena (3:0), ali je zatim od njega izgubio u Beogradu, takođe u polufinalu.

Karatsev se mučio u prethodnom periodu, doživeo tri uzastopna poraza, a u Rimu je u prvoj rundi pobedio protiv Južnoafrikanca Lojda Herisa rezultatom 2:1 u setovima. Pobednik srpsko-ruskog duela igraće u trećoj rundi protiv pobednika iz dela "kostura" u kojem su trenutno Sten Vavrinka i Rejli Opelka, kao i Borna Ćorić, koji i dalje čeka ime svog protivnika u prvoj rundi.

Izvor: MN Press

Karatsev je početkom godine imao najbolji renking u karijeri, jer je u februaru bio čak 14. igrač na svetu, a svi su ga zapamtili prošle sezone, kada je postao prvi teniser u Open eri koji je ušao u polufinale grend slema na debiju. Bilo je to njegovo navedeno učešće na Australijan openu, sa kojeg ga je izbacio Novak Đoković.

Karatsev je u martu prošle godine u Kataru osvojio svoj prvi ATP trofej u dublu sa Andrejem Rubljovom, aktuelnim osvajačem "Serbia Opena", a nedelju dana kasnije je u Dubaiju osvojio i prvi pehar u singlu. Prošlu, veoma uspešnu sezonu, krunisao je na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je osvojio srebro u dublu sa Elenom Vesninom.