Ostali sportovi

NOVAK IZGUBIO U MEČU GODINE, MADRID U TRANSU ZBOG ALKARAZA! Ovaj momak nije mlađi Nadal, on igra kao NOVI ĐOKOVIĆ!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je u polufinalu turnira u Madridu izgubio od Karlosa Alkaraza.

Izvor: Profimedia

Ništa od finala! Novak Đoković je zaustavljen na pretposljednjem koraku. Izgubio je u polufinalu turnira u Madridu od supertalentovanog španskog igrača Karlosa Alkaraza - 7:6, 5:7, 6:7.

Posle nevjerovatne drame i više od tri sata igre u prijestonici Španije domaći predstavnik je odnio pobjedu. U petak je izbacio Rafaela Nadala, u subotu Novaka, a u nedjelju će se boriti za trofej pred svojim navijačima. Pokazao je još jednom zbog čega je najbolji igrač iz nove generacije.

Sa druge strane srpski teniser ima razloga i za žal i za slavlje. Propustio je veliki broj prilika koje su mogle da mu donesu trijumf, ali ono što može da ga obraduje jeste to što je podigao formu, igra sve bolje i to su dobri znaci pred Rolan Garos. Prije toga slijedi Masters u Rimu.

Novak je loše započeo meč, Karlos je odmah napravio brejk i stigao do vođstva. Sačuvao je prednost i bio je nadomak osvajanja seta (2:4). Od tog momenta se Đoković probudio. Dobio je 10 od narednih 12 poena i u potpunosti se vratio u set. Novih brejkova nije bilo, pa je set otišao u taj-brejk. Tamo je Novak vodio sa 5:1, pa je strijpio, da bi na kraju ipak uspio da dođe do vođstva u setovima (7:5).

Drugi set je bio sušta suprotnost prvog. Karlos nije griješio u svojim servis gemovima, Novak je uspio da spasi brejk loptu u šestom gemu, što je bio samo pokazatelj drame. Alkaraz je uz sve to savršenim drop-šotovima izluđivao srpskog igrača. Dva puta je na servisima rivala Novak imao brejk šanse, mogao je da riješi pitanje pobjednika, nije iskoristio i onda je uslijedila surova kazna. Alkaraz je napravio brejk u 12. gemu i izjednačio (5:7).

Baš kao i u prva dva i u trećem je bilo dramatično. Đoković je u četvrtom gemu spasio tri brejk lopte, dva gema kasnije još dvije, a onda je u sedmom propustio da oduzme servis rivalu. Novak je zatim spasio meč loptu, pomogao mu je nekorektan potez domaće publike koja je zviždala i tako mu dala više vremena da se spremi. Odservirao je as, pa je zatim uslijedio novi taj-brejk. Tamo je Španac na kraju slavio!