Ostali sportovi

NOVAČE, PAZI SE! VELIKI POVRATAK MEDVEDEVA: Posle mesec i po OPET na terenu, ide tamo gde mu daju da igra!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Novak Đoković ponovo ima izazivača za prvo mesto na ATP listi, to je Danil Medvedev koji se vraća na teren i igraće u Ženevi.

Izvor: Profimedia

Ruski teniser Danil Medvedev (26) još od 31. marta nije bio na terenu, a njegov konačni povratak očekuje se na malo poznatom turniru u Ženevi gde će učestvovati po prvi put.

Medvedev je dobio specijalnu pozivnicu organizatora da od 14. do 21. maja igra u Švajcarskoj, a za sada nema nikakvih prepreka poput onih na Vimbldonu. Biće mu dozvoljen ulazak u zemlju i igranje na turniru, što će mu biti svojevrstna priprema pred Rolan Garos sa kog (još) nije suspendovan.

Na ovom turniru Medvedev može da osvoji do 250 bodova, čime će napraviti dodatni pritisak na Novaka Đokovića pred Rolan Garos, ali je izvesno da će Srbin biti prvi nosilac.

Uz sve to, Medvedevu šljaka nije omiljena podloga, verovatno želi samo da testira u kakvoj je formi pred grend slem u Parizu gde je prošle sezone stigao do četvrtfinala. Mnogi veruju da je u ovom trenutku čak i u slabijoj formi nego tada, posebno jer tri meseca nije igrao zvanične mečeve.

Rus je u Australiji igrao finale, koje je na senzacionalan način izgubio od Nadala, dok je potom ostavio slab utisak na "američkoj turneji" u Indijan Velsu i Majamiju.

Očekuje se da će u Ženevi igrati i Dominik Tim, Kasper Rud i Denis Šapovalov...