Ostali sportovi

OVO JE PRAVI ĐOKOVIĆ! Rafa Nadal je vidio šta ga čeka - Novak je opet onaj stari!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Novak Đoković pobijedio Huberta Hurkača i plasirao se u polufinale turnira u Madridu. Tamo će dočekati Rafaela Nadala ili Karlosa Alkaraza. Nole je i u ovom meču podigao formu u odnosu na prošli!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je rutinski pobijedio Huberta Hurkača i ušao u polufinale Madrida za samo sat i 20 minuta igre! Rezultat je bio 2:0 u setovima (6:3, 6:4) i nagovijestio je da Nole čeka nastavak borbe za titulu potpuno spreman. U polufinalu će u svakom slučaju učestvovati u spektaklu, jer će tamo dočekati Rafaela Nadala ili Karlosa Alkaraza, koji svoj međusobni meč igraju kasnije tokom dana.

U duelu protiv Poljaka, Novak je imao punu kontrolu od prvog, do posljednjeg gema i ako je za prošli meč (protiv Gaela Monfisa) rekao da mu je bio najbolji u sezoni, onda će sada morati da konstatuje da je napravio dodatni iskorak. Španska publika vidjela je dominantnog "Broja jedan", koji očigledno uspijeva u namjeri da bude na vrhuncu forme kada bude najpotrebnije - na Rolan Garosu, koji počinje 22. maja.

Konstantno dobrim servisima, sprski teniser nije dozvolio izazivaču da ga uzgrozi, a uz česte promjene ritma i brojne greške Poljaka, Đoković je uspio da odigra cijeli meč bez brejk-lopte protivnika. I to govori o tome kako je izgledalo prvo četvrtfinale turnira u Madridu.