Šta nas čeka

NE GLEDA GDE UDARA, NE JEDE MESO I HOĆE DA RUŠI NOVAKA: On je sledeći rival, ali Đoković i šljaka mu bude loše uspomene!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Novak Đoković od 14 časova igra sa Hubertom Hurkačem, a ovo će biti njihov četvrti meč.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Profimedia

Novak Đoković je stigao u četvrtfinale turnira u Madridu, a da je odigrao tek jedan meč. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom je lako dobio svoju omiljenu mušteriju Gaela Monfisa 6:3, 6:2, a onda mu je Endi Marej predao meč trećeg kola sat vremena pred početak duela. 

Sada će ipak morati na teren! Ne pre 14 časova on će igrati sa trenutno 14. teniserom na ATP listi Hubertom Hurkačem. Poljaka dobro poznaje pošto su već igrali tri puta, od toga samo prvi put na šljaci. 

U prvom kolu Rolan Garosa 2019. godine Novak je bio bolji sa 6:4, 6:2, 6:2, a mesec dana kasnije ga je mnogo teže savladao na Vimbldonu sa 7:5, 6:7, 6:1, 6:4. Poslednji meč imali su na mastersu u Parizu gde je Novak izgubio prvi set 6:3, sledeći dobio bez izgubljenog gema, a onda dobio meč u taj-brejku trećeg seta. 

Sada Hurkač na meč dolazi pošto je u prvom i drugom kolu imao teške mečeve sa Ugom Delijenom i Alehandrom Davidovičem Fokinom koje je rušio posle tri seta, a onda je u trećem kolu u napetom i dugom meču dobio Dušana Lajovića sa 7:5, 6:3. 

SERVISI LINIJA I MUKE NA ŠLJACI 

Izvor: Profimedia

Nikome nije čudno što se nekadašnji deveti igrač sveta mučio sa mnogo slabije rangiranim teniserima u Madridu, a nikoga nije začudilo ni to što je posle laganog poraza na Rolan Garosu 2019. godine samo nekoliko nedelja kasnije propisno namučio Novaka na Vimbldonu.

Jednostavno šljaka nije podloga koju Hurkač preferira, on pre svega ima sjajan servis koji ide i preko 250 kilometara na čas, ima jake udarce sa osnovne linije i često voli da iznenadi izlascima na mrežu. Mnogo mu više prijaju brže podloge i zato bi pobeda nad Đokovićem u ovom meču bila dodatno iznenađenje.

DŽIN NA TERENU, VEGAN U KUHINJI, SA TOPOM U RUCI!

Izvor: Profimedia

Hubert Hurkač ima 25 godina i već sada se smatra za jednog od najboljih poljskih tenisera svih vremena. Odličan je i dubl igrač, čak je u dublu stigao do finala grend slema kao junior. Zajedno sa novim pulenom Marjana Vajde Aleksom Molčanom 2015. godine bio je finalista Australijan opena. 

Visok je 196 centimetara, pa ne čudi što mu se stil igre uglavnom bazira na jakom servisu i igri na mreži, a do sada u karijeri ima tri titule. Od toga je jednu osvojio na mastersu u Majamiju i tako je postao prvi Poljak sa masters titulom. 

Drugi je Poljak u istoriji koji je stigao do polufinala grend slema i to je uradio na prošlogodišnjem Vimbldonu. Tada je u četvrtfinalu bio bolji od Rodžera Federera, ali je finale sa Novakom sprečio Mateo Beretini. 

Zanimljivo je da i on poput Novaka ne jede meso i već nekoliko godina je vegan, a ono što je karakteristično u njegovoj igri je da ne gleda gde udara!

"Priznajem, istina je da zatvorim oči kada udarim lopticu i uvek sam tako igrao", rekao je u intervjuu "L'Ekipu".

Da li zatvorenih očiju može da dobije Novaka Đokovića? Za sada mu nije išlo, a četvrti put će pokušati od 14 časova.