Bravo!

LAJOVIĆ NAPRAVIO SENZACIJU U MADRIDU! IZBACIO 5. NOSIOCA TURNIRA: Četvrta pobeda u Španiji - još jedna pa Novak Đoković!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Srpski teniser Dušan Lajović prvi put od početka sezone uspeo je da pobedi na četiri meča u nizu, a još jedan trijumf mogao bi da mu donese okršaj protiv najboljeg na svetu.

Tenis
Izvor: MN Press

Madrid prija Dušanu Lajoviću!

Srpski teniser igrao je veoma slabu sezonu pre nego što je stigao u glavni grad Španije, a onda u njemu vezao četiri važne pobede. Poslednja od njih je ujedno i najveća, pošto predstavlja senzaciju na Mastersu u Madridu - izbacio je Kaspera Ruda (5) u tri seta.

Dušan Lajović - Kasper Rud 2:1 (7:6, 2:6, 6:4)

Nakon što je prošao dva kola kvalifikacija, a zatim u prvoj rundi eliminisao Bornu Ćorića, Lajović je napravio veliko iznenađenje. Nadigrao je petog nosioca turnira i čoveka koji važi za specijalistu na šljaci. Rud je ubedljivo najbolji na zemlji, ali danas nije mogao da parira srpskom igraču...

bio je to najbolji Lajovićev meč u 2022. godini, a sada možemo da kažemo i da mu je Madrid najbolji turnir u sezoni. Srpski teniser je pre nastupa u Španiji imao neugodan niz pošto ni na jednom turniru nije uspevao da stigne dalje od drugog kola.

U drugoj rundi ispadao je u Sidneju, Melburnu, Buenos Ajresu, Akapulku i Monte Karlu, dok je u prvoj rundi završavao takmičenja na turnirima u Riju, Indijan Velsu, Majamiju, Beogradu i Eštorilu. Konačno, uspeo je da veže čak četiri pobede!

Lajović će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Hurkač (12) - Davidovič Fokina, a u potencijalnog četvrtfinalu rival bi mogao da mu bude Novak Đoković koji je juče započeo takmičenje lakom pobedom nad Gaelom Monfisom.