Kraj!

KRAJ KARIJERE - NOVAK MU UZEO NAJVEĆI TROFEJ, 4 GODINE KASNIJE JE PENZIONER: Dvostruki grend slem finalista rekao dosta!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nakon gotovo 30 godina sa reketom u rukama, Kevin Andreson je odlučio da se povuče.

Izvor: Profimedia

Južnoafrički teniser Kevin Anderson (35) odlučio je da završi karijeru, a čovek kojeg je Novak Đoković dobio u jednom finalu Vimbldona saopštio je to preko društvenih mreža.

Anderson se u poruci na Tviteru zahvalio svetu tenisa na svemu što je postigao, istakavši da se ne seća trenutaka u životu, a da nije igrao tenis otkako je pre 30 godina dobio reket od oca.

Kevin je sa šest godina počeo da trenira tenis, a uporedo je beležio i odlične rezultate u atletici. Tokom školskih dana bavio se trčanjem na 800 metara, ali se kasnije opredelio za tenis i doneo dobru odluku.

"Imao sam uspone i padove, ali ne bih ništa promijenio. Moje putovanje mi je pomoglo da postanem čovjek kakav jesam danas. Sada sam došao do trenutka da donesem tešku odluku i da se oprostim od profesionalnog tenisa. Ovdje je mnogo ljudi koji su mi pomogli i koji su vjerovali da dječak iz Južne Afrike može da ostvari svoje snove", napisao je, između ostalog, 35-godišni Anderson, koji se na kraju posebno zahvalio roditeljima, supruzi, treneru, sponzorima i navijačima. 

U karijeri je samo od turnira zaradio preko 17 miliona dolara, a najbolji plasman bilo mu je 5. mesto na ATP listi. Osvojio sedam singl trofeja, a svaki od njih bio je na turnirima 250 serije Takođe, ima i jednu titulu u dublu.

Najveći uspeh su mu dva grend slem finala koja je igrao u karijeri. Na Vimbldonu 2018. godine izgubio je od Novaka Đokovića rezultatom 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 7:6), dok ga je nekoliko meseci ranije u finalu US Opena 2017. godine savladao Rafael Nadal 3:0 (6:3, 6:3, 6:4).

Tokom godina je bio blizak saradnik Novaka Đokovića u borbi za prava tenisera. Svojevremeno je bio potpredsednik Saveta igrača na ATP turu, dok je Novak Đoković bio na čelu te organizacije, a zatim je i nasledio srpskog tenisera.

Tagovi