Ostali sportovi

NOVAK ĐOKOVIĆ POBIJEDIO I OSTAO PRVI: Zviždali mu, raspravljao se sa sudijom, pa OPET savladao Monfisa!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspješno je preskočio prvu prepreku na turniru u Madridu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Novak Đoković je savladao Gaela Monfisa u dva seta (6:3, 6:2) u drugom kolu Madrida i obezbijedio ostanak na prvom mjestu ATP liste i za narednu nedelju. Takođe, srpski teniser se plasirao u treće kolo turnira u glavnom gradu Španije, a njegovi navijači vidjeli su mnogo sigurniju igru nego u Beogradu.

Očigledno je da se forma najboljeg na svijetu podiže nakon nekoliko mjeseci pauze, pa protiv 21. igrača svijeta stvarno nije bilo većih problema. Novak je odolijevao napadima Monfisa na samom početku susreta, kada je u prva tri servis gema spasao isto toliko brejk lopti.

Čini se da mu je malo pomogla i pauza, koja je nastala u petom gemu. Pri rezultatu 2:2 i 40:40 počela je kiša, a zbog zatvaranja krova na glavnom terenu pauza je trajala čitavih pola sata. Nakon nje je Novak ubrzo napravio brejk, osvojio prvi set i stekao ogromnu prednost prije svega u psihičkom smislu.

Monfis, kojeg je kroz karijeru pratilo da je labilan, samouništio se na poečtku drugog dijela meča. Tada je Novaku prepustio novi gem na svoj servis, što je bio jasan signal da se meč bliži kraju. Prije nego što je stigao do pobjede Novak Đoković je još jednom oduzeo servis svom rivalu i tako zaokružio najbolji meč u sezoni.

Naredni rival Đokoviću biće Marej ili Šapovalov, a taj susret je na programu u četvrtak.