PROBLEMI

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU - NIKADA NEŠTO SLIČNO NISAM DOŽIVEO! Novak priznao da se muči: Utiče to i dalje na mene!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je pred start turnira u Madridu održao konferenciju za medije na kojoj je pričao o problemima sa kojima se suočava.

Izvor: Profimedia

Sa "Serbia opena" na Masters u Madridu. Posle poraza u finalu turnira u Beogradu je Novak Đoković otišao na kratak odmor u Crnu Goru, pa onda u špansku prestonicu na naredno takmičenje. Tamo ga čeka težak žreb i pokušaće da podigne formu pred nastavak sezone.

Svestan je i sam srpski teniser da nije na pravom nivou. Da ima još uvek probleme u igri i sa pronalaskom ritma. Videlo se i da je umor sve primetniji, ali se nada da će sve to da dođe na svoje i da je potrebno samo da što više igra. Očekivano, to je bila glavna tema na konferenciji za medije.

Uoči starta takmičenja je prvi reket sveta odgovarao na pitanja novinara i sve su želeli da znaju nešto više o problemima sa kojima se suočava.

"Tačno je, izazov postoji, pre svega sa emotivne i mentalne strane. Nikada nešto slično nisam doživeo, kao na startu sezone, tako da nisam znao kako će sve to na mene uticati. Utiče i dalje, ali moram sa tim da se nosim. Možda nije tako snažno kao što je bilo u prvih nekoliko meseci. Što više vremena provodim na terenu i što više igram, to se komfornije osećam."

Novaku je ugroženo i prvo mesto u Španiji. To je dodatni motiv za njega.

"Nisam još uvek na željenom nivou. U pitanju je proces koji traje i neophodno je da budem strpljiv. Nadam se da će u Madridu stvari ići u pravom smeru."

Sve veći broj turnira je ukinuo kovid restrikcije. Učinio je to i Vimbldon, pa Novak ne mora da brine zbog toga što nije vakcinisan.

"Srećan sam što sada mogu jasnije da planiram turnire i mesta na koja mogu da odem i gde mogu da igram. Kada je šljaka u pitanju, to je Rolan Garos. Posle toga London i Vimbldon. Zadovoljan sam zbog toga što znam gde mogu da igram u narednom periodu. Nadam se da ću biti na visokom nivou, posebno na grend slemovima", zaključio je Đoković.