Ostali sportovi

NOVAKA SU ZBOG OVOGA DEPORTOVALI, A BRITANCI UKIDAJU TO PRAVILO! Vimbldon potvrdio promenu - Đoković ide po titulu!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Novak Đoković je saznao dobru vest pred treći grend slem sezone. Moći će da učestvuje na turniru bez ikakvih restrikcija.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Na početku sezone je Novak Đoković deportovan iz Melburna zbog toga što se nije vakcinisao. Politika se tada umešala u sport i prvi reket sveta nije mogao da se takmiči na Australijan openu. Stvari su se od tada dosta promenile.

Iz Velike Britanije stižu informacije koje kažu da na Vimbldonu neće biti potrebe za bilo kakvim kovid merama. Igrači će moći da učestvuju na trećem grend slemu u sezoni bez obzira na to da li su se vakcinisali ili ne.

Vest je potvrđena od strane organizatora, što će svakako obradovati Novaka koji je javno priznao da nije primio vakcinu protiv korone.

"Vimbldon je potvrdio da igračima neće biti potrebna potvrda o kovid vakcinaciji da bi se takmičili. Takođe, neće biti nikakvih restrikcija zbog korone", navode britanski mediji.

Ipak, ono o čemu se mnogo više priča u poslednje vreme kada je Vimbldon u pitanju jeste sporna odluka koja je doneta. Ruski i beloruski teniseri imaju zabranu učešća na ovom takmičenju, o tome razmatra navodno i Rolan Garos, dok su ATP i WTA spremni da im žestoko odgovore na to.