BUM!

ŠOK! NASTAVLJA SE HAJKA NA RUSE - IZBACUJU IH I SA ROLAN GAROSA!? Politički pritisci sve veći, sprema se novi skandal

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Teniseri iz Rusije i Bjelorusije najvjerovatnije će biti zabranjeni i na Rolan Garosu, nakon Vimbldona.

Izvor: YouTube/Roland Garros/printscreen

Vimbldon je zabranio tenisere i teniserke iz Rusije i Bjelorusije zbog rata u Ukrajini, tome je spreman da im se priključi i masters u Rimu, ali i još jedan grend slem turnir - Rolan Garos!

Britanski list "Tajms", koji je inače prvi objavio informaciju o zabrani na Vimbldonu, navodi da su iz dana u dan sve veći politički pritisci na renomirane teniske turnire. Satjerani su u ćošak i moraće da "protjeraju" tenisere iz Rusije i Bjelorusije, a samo je pitanje trenutka kada će to saopštiti i najpoznatiji grend slem na šljaci.

Iako brojne organizacije - uključujući ATP i WTA - nisu podržale ovakve odluke i spekuliše se da bi mogli da ukinu bodove sa Vimbldona, biće pitanje šta će učiniti kada im se priključi i Rolan Garos.

Prvo se čeka odluka mastersa u Rimu, gdje premijer Mario Dragi pritiska organizatore da proteraju tenisere i teniserke iz Rusije i Bjelorusije, dok će se potom ovom tematikom pozabaviti i stari-novi predsjednik Francuske koji ne bi želio da usred rata Medvedev ili Sabalenka podignu trofej u Parizu.

Upravo se čekao kraj predsjedničkih izbora u Francuskoj kako bi Emanuel Makron napravio pritisak na Rolan Garos, dok je jasno da se isto ne bi ponovilo da je Marin le Pen pobijedila, pošto je za ukidanje sankcija Rusiji, izlazak iz NATO-a...

Podsjetimo, Rolan Garos se održava od 22. maja do 5. juna, a branilac titule je Novak Đoković.

Tagovi