ZAŠTO OVO!?

CICIPAS NAPRAVIO SKANDAL, HTIO NAMJERNO DA POVRIJEDI ŠPANCA! Haos u Barseloni, Grk se brukao - čemu ovakav potez!?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Grčki teniser je napravio nesportski potez i izazvao reakciju publike. Ovo se definitivno ne radi...

Izvor: Profimedia

Fer-plej je oduvijek bio važan za sport. Lekcija koja se uči od malih nogu jeste poštovanje prema protivniku i lijepo ponašanje i u pobjedi i u porazu. Izgleda da to nije naučio Stefanos Cicipas.

Grčki teniser je često na udaru mnogih, posebno svojih kolega, zbog čestog "koučinga" i savjeta koje dobija sa tribina od svog oca i trenera Apostolosa. Zbog toga ga je jednom prilikom i Marijana Veljović opomenula. Sada je napravio još jedan skandal, hteo je namjerno da povrijedi protivnika!

Incident se dogodio na turniru u Barseloni gdje je posle velike borbe izgubio u četvrtfinalu od domaćeg predstavnika Karlosa Alkaraza - 6:4, 5:7, 6:2. Sporni detalj je viđen na kraju prvog seta.

Alkaraz je vodio sa 5:4, servirao je za set i imao je 40:0. Odigrao je dobar poen, Cicipas je vidio da ne može da stigne da odigra udarac i onda je reagovao nesportski. Udario je lopticu iz sve snage sa jasnom željom da pogodi španskog igrača. Srećom, promašio je...

Odmah se uključila publika, zvižducima je ispratila grčkog igrača, Alkaraz je krenuo ka njemu, pa se smirio i ipak sjeo na stolicu. Kamere su odmah bile okrenute ka Apostolosu koji po reakciji nije smatrao da je njegov sin pogrešio.