POLITIKA...

PLJUVALA NOVAKA I SRBE ZBOG AUSTRALIJE, SAD JE PROMENILA PLOČU: Legendarna teniserka se oglasila zbog Rusa i Vimbldona!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Pre tri meseca joj političke odluke u Australiji nisu smetale, ali sada su stvari drugačije.

Izvor: Profimedia/Twittter/@sunriseon7/Printscreen

Legendarna bivša teniserka Martina Navratilova komentarisala je odluku organizatora Vimbldona da teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije zabrane učešće na trećem grend slemu sezone zbog rata u Ukrajini.

Navratilova, koja je zimus kritikovala Novaka Đokovića pa ćak i Srbe u Australiji tokom političke farse tamošnjih vlasti, sada je ipak rešila da poruči kako se politika previše umešala u sve pore sporta.

Ona je u januaru bila u centru pažnje zbog svoje izjave da "smo imali problema sa Srbima i ranije", komentarišući proteste srpske dijaspore u Melburnu zbog odluke da se Novaku Đokoviću uskrati viza iako je u zemlju došao sa ispravnom papirologijom.

Ipak, za razliku od tada, sada je stala na stranu tenisera i teniserki kojima je zabranjeno da igraju.

"Politika uništava tenis. Izbacivanje Rusa i Belorusa nije način da se reši problem. Koliko god da mi je žao ukrajinskih igrača i naroda, mislim da su Englezi sa ovim svojim potezom otišli predaleko", izjavila je legendarna Čehinja sa američkim pasošem.

Tu odluku nisu podržali ni ATP ni WTA, koji su stali na stranu oštećenih igrača.

"Mnogo loših stvari se dešava, ali ovo je potpuna greška odluka Engleske teniske asocijacije. Ovo nikome neće pomoći. Razumem kažnjavanje timova, ali mislim da pojedinci treba da budu izuzeti od toga", poručila je Martina Navratilova.