Ostali sportovi

NOVAK POBIJEDIO POSLE TRI I PO SATA! Drama za pamćenje, Đere ga pribio "uz konopce", ali zato je Đoković BROJ JEDAN

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Spektakl u Beogradu i pobjeda Novaka Đokovića u prvom meču "Serbia Open" turnira.

Izvor: MN Press

Novak Đoković pobedio je Lasla Đerea posle tri i po sa borbe - 2:6, 7:6, 7:6! Trijumfom kroz dva taj-brejka, najbolji teniser svijeta savladao je sjajnog izazivača iz Sente, koji će dugo žaliti za ispuštenim šansama u prvom duelu protiv Noleta.

Nakon što je praktično rutinski osvojio prvi set, trenutno 50. teniser na svijetu imao je veliku šansu u drugom, jer je izborio brejk-loptu pri rezultatu 4:4. Da je uzeo taj gem, servirao bi za pobjedu, ali je Novak "preživio" i trijumfovao u taj-brejku, za izjednačenje.

Još više će Laslo žaliti za prilikom iz taj-brejka trećeg seta, gdje je takođe pri rezultatu 4:4 imao pred sobom brisani prostor da bilo kako osvojio poen, ali je promašio. Novak se podigao iz te situacije, trijumfovao i zakazao duel protiv Miomira Kecmanovića u sledećoj rundi.

Iako je i dalj daleko od svog nivoa, Đoković ovog puta nije delovao premoreno dok je meč trajao, što svakako ohrabruje na startu njegovih priprema za ono glavno - nastup na Rolan Garosu od 22. maja. Do tada će biti još mnogo mečeva i turnira, a Noletova trenutna pažnja isključivo je usmjerena ka "Serbia openu" i duelu protiv Kecmanovića.

Novak i Miomir do sada su odigrali jedan međusobni meč, u četvrtfinalu beogradskog turnira prošle godine, i pobijedio je Đoković.