IZNENAĐENJE

NOVAK NIJE NI U 7 NAJBOLJIH IGRAČA DANAŠNJICE: Danac šokirao - Đoković ga zvao na trening, a on ovako priča iza leđa!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Holger Rune je imao priliku da trenira sa Novakom Đokovićem u Beogradu, pričali su lepo jedan o drugome, ali mladi Danac ne vidi srpskog tenisera u samom vrhu. Nabrojao je sedmoricu boljih od njega.

Izvor: Profimedia/Andrew Schwartz/SIPA

Danski teniser Holger Rune (18) važi za jednog od najvećih talenata sveta i publika u Beogradu već je imala priliku da se uveri u to. Danac je u prvom kolu Serbia opena pobedio Kristijana Garina (6:3, 6:1), igrača koji često zna da priredi iznenađenje, a čini se da su mladom Runeu prijali i saveti Novaka Đokovića.

Njih dvojica se poznaju već godinama i Đoković mu uvek izađe u susret, tako da su i pred turnir u prestonici Srbije zajedno sparingovali. I često je Rune znao sa strahopoštovanjem da govori o Đokoviću.

Tako je na društvenim mrežama pred turnir u Beogradu organizovao i razgovor sa navijačima, odnosno odgovarao je na neka njihova pitanja. Mnoga su se ticala i Novaka Đokovića, s kojim je igrao vrlo uzbudljiv meč na prethodnom US Openu, odnosno lekcija koje je izvukao posle tog poraza.

"Za mene je Đoković kompletan sportista i bilo je vrlo inspirativno samo deliti teren sa njim. Ne samo na treningu, nego i na meču", napisao je Rune i u odvojenom tvitu odgovorio da mu se ne sviđa što Đoković razbija rekete.

Nije to jedina stvar koja mu se ne sviđa kod Đokovića. Osvrnuo se i na njegovu formu u 2022. godini, koja ruku na srce nije naročito impresivna, pa je prokomentarisao da u ovom trenutku za njega nije u sedam najboljih tenisera današnjice. Što je vrlo hrabra izjava...

"Cicipas, Nadal, Alkaraz, Fric, Rubljov, Ože-Alisajim i ja... I mnogi drugi", napisao je Holger Rune na konkretno pitanje da nabroji koji su to najbolji teniseri danšnjice.

Iako sigurno nije nameravao da uvredi Đokovića, vrlo nespretno se izrazio, ali i ovo bi moglo da posluži kao motivacija Đokoviću čija je 2022. godina bila vrlo loša do sada. Pobedio je samo u dva meča (Musetija i Hačanova), dok je izgubio naredna dva (Veseli i Fokina). Danas mu sledi prvi meč pred beogradskom publikom protiv Lasla Đerea.