Ostali sportovi

SIMIĆ NAKON PORAZA OD GRČKE: KAKO SMO SE NADALI, DOBRO SMO SE UDALI

Autor Alen Kasmić

Zanimljiva izjava golmana Crne Gore.

Izvor: Profimedia

Rukometaši Crne Gore izgubili su večeras od Grčke u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.

Čuvar mreže Nebojša Simić je sa 14 odbrana bio na svom prepoznatljivom nivou, ali nije bio prezadovoljan nakon meča.

"Moram reći onu staru poslovicu - kako sam se nadala, dobro sam se udala. Po ko zna koji put smo ušli malo neozbiljno u utakmicu, to su boljke koje vučemo, vrijeme je da se izliječimo od nekih stvari. Grčka je u 1. poluvremenu željela više, igrala momački, da bismo u nastavku pokušali da se vratimo nakon ogromnog deficita. Dobro se završilo, ali bila je jako tanka linija, mogli smo u posljednjih pet minuta da gubimo i sedam-osam razlike", iskren je sjajni Simić.

"Lavovi" su se izvukli u samom finišu.

"Moramo da budemo jako zadovoljni ishodom utakmice, a kod kuće moramo da odigramo na zadovoljavajućem nivou, da pred našom publikom pokažemo srce, da želimo da idemo na Svjetsko prvenstvo. Moramo i u budućnosti da shvatimo da nije rukomet kada se igra samo u Crnoj Gori, već kao što smo na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj dali sve živo, tako smo morali i ovdje. Ostao je utisak da je Grčka, koja je srcem bila mnogo bolja od nas, a kvalitativno mnogo slabija, mogla mnogo više u ovom meču".

Revanš je u nedjelju u "Morači" koja će sigurno biti krcata, ulaz je besplatan.

"Dva gola ne igraju veliku ulogu, ako budemo imali pravi pristup jako brzo će biti izbrisani. Ali, ako opet uđemo ovako nervozno, sa sumnjom, onda je sve moguće. Vjerujem u 'Moraču', u podršku naših navijača, u ogromnu motivaciju kad igramo kod kuće, a već dug period to nismo imali pred punom dvoranom. Ovo bi svakome trebalo da bude čast i privilegija, vjerujem da ćemo pokazati svoje pravo lice na drugoj utakmici", poentirao je Simić.

Možda ce vas zanimati