Ostali sportovi

"MINUS DVA" KAO PREMIJA: "LAVOVI" IZGUBILI, U PAKLU "MORAČE" PADA ODLUKA

Autor Alen Kasmić

Rukometaši Crne Gore mogu biti zadovoljni konačnom razlikom nakon svega viđenom u Halkidi.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Očekivalo se da sve prođe u laganom ritmu, da će praktično cijeli posao završiti u prvom meču, ali su rukometaši Crne Gore preživjeli i na kraju uspjeli da smanje veliki zaostatak i izgube sa "samo" dva razlike u prvom duelu baraža za Svjetsko prvenstvo. "Lavovi" su izgubili večeras od Grčke (25:23).

Može se reći da je ovo premija za izabranike Zorana Roganovića, jer je rival u nekoliko navrata imao +6 u drugom poluvremenu, a Crna Gora nije bila na potrebnom nivou. Međutim, furioznim finišom Vasko Ševaljević i drugovi uspjeli su da smanje zaostatak. Sada je sve spremno za pakao u "Morače" - u nedjelju pada odluka.

Već u uvodnim minutima moglo se zaključiti da će Crna Gora imati problema sa agresivnom igrom Grka, naročito u odbrani. U prvoj polovini prvog dijela selekcije su se smjenjivale u vođstvu, bilo je dobrih perioda na obje strane, a domaćin je u finišu odigrao kao u transu pa je na veliki odmor otišao sa nevjerovatnih 15:10.

Odmah na startu nastavka bilo je 16:10, kasnije još tri puta +6. Serijom 3:0 Crna Gora je prišla na 19:16, ali domaćin je zaustavio taj nalet i vratio 21:16.

U tim trenucima preko sedam i po minuta su "lavovi" bili bez gola, ali na svu sreću Grčka to nije iskoristila.

I onda furiozni finiš. Božović, Vujović, pa Grbović na tri sekunde prije kraja donijeli su Crnoj Gori premiju - poraz od samo dva razlike za nadu da se u "Morači" može čekirati karta za šampionat planete koji je na programu narednog januara u Švedskoj i Poljskoj.

Miloš Vujović je sa osam golova bio najefikasniji u redovima Crne Gore, pet je dodao Branko Vujović, dok je Miloš Božović tri puta upisao u strijelce. Dobar meč odigrao je i naš golman - Nebojša Simić je na kraju sakupio 14 odbrana.