VRAĆA SE!

ĐOKOVIĆ OTKRIO NAJVAŽNIJI CILJ OVE GODINE: Novakova poruka Nadalu i rivalima - "Taj trofej mi je inspiracija!"

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta obratio se medijima pred početak mastersa u Monte Karlu.

Izvor: Profimedia

Prošlo je tačno 45 dana otkako je Novak Đoković odigrao svoj posljednji meč, u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju. Prije toga je pauzirao 80 dana, kada je propustio početak sezone u Australiji.

Sada će najbolji teniser svijeta u Monte Karlu započeti svoj prvi duži period igranja uzastopnih turnira nakon više od pola godine.

Đoković počinje masters u Monte Karlu od drugog kola protiv Alehandra Davidoviča Fokine, a očekuje se da posle toga nastupi u Beogradu, Madridu i Rimu, sve u sklopu priprema za kulminaciju na Rolan Garosu.

"I dalje se osjećam motivisano da budem na ATP turu i takmičim se sa mladim teniserima, da pokušam da se nadmećem za najveće titule sa najboljim teniserima svijeta. Veoma sam zadovoljan što sam ovdje, Monako je bio moj dom više od 10 godina. Iščekivao sam trenutak kada ću se vratiti i ponovo takmičiti, tako da je ovo najbolje moguće mjesto za početak", počeo je Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira.

Novak se trudi da zaboravi na sve ono što mu se početkom godine dešavalo.

"Jasno je da posljednjih četiri-pet meseci su bili jako teški za mene, psihički i emotivno, ali trudim se da ostavim sve to iza sebe."

Iako šljaka nije podloga na kojoj je ostvarivao najbolje rezultate u sezoni, Đoković se nada da će imati priliku da bude i najboljoj formi za novi nastup na Rolan Garosu, na kojem je prošle godine na fenomenalan način osvojio drugu titulu.

"Ja sam odrastao na šljaci u Srbiji i mnogo godina sam igrao samo na njoj. Gledajući rezultate, ona nije podloga na kojom sam najuspješniji, iako sam imao neke velike uspjehe na njoj. Naravno, osvajanje Rolan Garosa prošle godine je najsvježije sjećanje kada je šljaka u pitanju, a turnir u Parizu će mi biti najvažniji na ovoj podlozi i ove sezone. Potrudiću se da mi prošlogodišnji trijumf bude inspiracija da ove godine počnem takmičenje na šljaci na najbolji mogući način", poručio je Novak Đoković.