Ostali sportovi

"NEŠTO SMRDI, SVE JE SJ***NO!" IZGOREO MAKSOV BOLID: Novi haos u Formuli 1, Red Bul je sebi najveći problem! (FOTO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ako se ovako nastavi, teško da će Maks ponovo biti šampion...

Izvor: Twitter/screenshot/CarburandoTV

Aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen će biti izuzetno besan nakon trke za Veliku nagradu Australije. Morao je da odustane u 39. krugu pošto je njegov bolid ponovo otkazao, već drugi put od tri trke ove sezone!

Prvo se "ugasio" u samom finišu trke u Bahreinu, potom je Maks slavio na trci u Saudijskoj Arabiji velikim preokretom tri kruga pre kraja, da bi mu se u Australiji zapalio bolid. Ferstapen je osetio miris benzina i paljevine i obavestio je svoj tim, a potom je dobio instrukciju da parkira automobil van staze.

Iskočio je na vreme, pre nego što je bolid počeo da gori, a potom su redari brzo dotrčali kako bi zaustavili požar. Pomagao im je i Ferstapen koji je bio potpuno razočaran zbog novog fijaska sa bolidom.

"Ljudi, osećam neki miris, smrdi... Sve je sj***no", poručio je Ferstapen koji je u tom trenutku bio drugi u poretku.

Sve vreme se vozio iza Šarla Leklera, koji je osvojio i pol-poziciju, ali izvesno je da će mu ove sezone veći problem od Luisa Hamiltona biti Ferari i njegov bolid. Red Bul od ove sezone ne oprema Honda, odnosno sami razvijaju agregat uz uz njihovu tehnologiju i to nije upalilo.

Pogledajte!