POREĐENJE

MEČ GODINE U PREMIJER LIGI, A TRENERI PRIČAJU O NOVAKU, RODŽERU I RAFI! Nemac zaboravio Srbina, Španac ispravio grešku!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Mančester siti i Liverpul u nedelju igraju utakmicu koja može da odluči šampiona Premijer lige, a treneri su pričali o velikoj trojci.

Izvor: Profimedia

Utakmica sezone igra se u nedelju. Na "Etihadu" će od 17.30 časova snage odmeriti Mančester siti i Liverpul. Direktan duel dva najbolja evropska tima u ovom trenutku će imati veliki uticaj na šampionsku titulu u Premijer ligi. Pobednik iz tog duela napraviće veliki korak ka tom cilju.

Pre tog okršaja su održane konferencije za medije na stadionima ova dva rivala, a tamo je bilo zanimljivih tema. I jedan i drugi su spominjali najbolje svetske tenisere - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Poredili su svoje timove sa "velikom trojkom".

Jirgen Klop je prvi spomenuo tenisere, doduše samo Španca i Švajcarca, ali Pep Gvardiola nije. Oni su bili tema zbog svega što su uradili u prethodnih 15 godina.

"Najviše zasluga za ovo ima konstantnost koju smo imali tokom godina, poslednjih četiri-pet. Kao Đoković, Nadal i Federer koji su u vrhu toliko dugo. Morate da dođete do tog nivoa da biste osvajali titule. Čak i kada budem jednog dana otišao u penziju i igrao golf i tada ću pričati da mi je Liverpul najveći rival", rekao je Gvardiola.

Izvor: Profimedia

Šef struke "građana" bio je raspoložen za šalu.

"Spremićemo taktiku da 'sednemo' pozadi svih 90 minuta i da igramo na 0:0. Šalim se naravno. Nikada u svom životu nisam igrao na nerešen rezultat. Igraćemo svoju igru, priprema je drugačija od meča do meč."

Novinare je zanimalo i šta ima da kaže o spekulacijama da će postati selektor Brazila.

"Nemojte takva pitanja da mi postavljate danas. Imam ugovor ovde, srećan sam i spreman sam da zauvek ostanem. Produžiću ugovor na još 10 godina ako treba, ali sad nije momenat za tu priču, čeka nas važna utakmica."

Na kraju je spomenuo zdravstveni bilten.

"Svi su spremni osim Rubena Dijaša", zaključio je Gvardiola.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt