Odgovornost

BIVŠI NOVAKOV TRENER "PAO" NA SUDU, OSUĐEN PO ČETIRI TAČKE OPTUŽBE: Sakrivao svoje milione, sad mora da odgovara!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nekadašnji svetski broj jedan i kasnije trener Novaka Đokovića Boris Beker optužen je za utaju poreza i skrivanje imovine.

Izvor: MN Press

Teniska legenda i nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker osuđen je u Velikoj Britaniji zbog finansijskih mahinacija. Njemu je suđeno po 24 tačke optužnice i prošao je prilično dobro jer je po čak 20 tački optužnice oslobođen. 

Sud u Sautvorku ga je osudio po četiri tačke optužnice, javlja "Miror", a sve je u vezi njegovog bankrota koji je proglasio 2017. godine. 

Prema Zakonu o nesolventnosti on je optužen da je sakrio više miliona funti u vrednosti imovine kako bi izbegao da vrati dugove i kako bi izbegao da mu se ta imovina praktično oduzme. 

Nekadašnji šestostruki grend slem šampion i svetski broj jedan je u tom trenutku uhapšen na Majorki zbog više od 3 miliona funti duga. Pušten je da se brani sa slobode i sada ostaje da se vidi da li će njegova kazna biti samo finansijske prirode. 

Beker je nakon igračke karijere radio i kao trener, a najpoznatiji je po saradnji sa Novakom Đokovićem. Sarađivali su od decembra 2013. do decembra 2016. godine. 

Tagovi