OPREZ

RUS U STRAHU POSLE IZBACIVANJA IZ FORMULE 1 - PREVIŠE RIZIKUJEM AKO PRIČAM O RATU! Mazepin se plaši: Bolje da ćutim!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ruski vozač Nikita Mazepin prvi put pričao posle svih dešavanja u najbržem cirkusu na svetu.

Izvor: Profimedia

Zbog rata u Ukrajini pati i sport. Ruski klubovi, reprezentacija i sportisti su kažnjeni. Nalaze se pod sankcijama i ne mogu da učestvuju u raznim takmičenjima. Jedan od njih je Nikita Mazepin.

Ruski vozač je izbačen iz Formule 1 i ne može da bude deo najbržeg cirkusa na svetu. Tim Has ga je otpustio, ujedno je raskinut i sponzorski ugovor sa njegovim ocem Dimitrijem koji im je preko svoje firme davao velike svote novca. Posle svega toga se Nikita nije oglašavao, sve do sad.

Mazepin je odlučio da prekine "zavet ćutanja" i dao je prvi intervju od kada se to dogodilo. Pričao je za britanski "BBC" o celoj situaciji i sankcijama.

"Ne slažem se sa sankcijama koje su uvedene Rusiji i planiram da se borim protiv toga, ali možda sada nije pravo vreme za to. Ako pogledate celu situaciju protiv sportista i kako stvari stoje trenutno onda se vidi ta kultura nepoštovanja prema mojoj zemlji", počeo je Mazepin.

Priznao je da mu nije lako kada vidi fotografije iz Ukrajine.

"Živim u istom svetu kao i svi i zaista mi je bolno kada vidim takve slike."

Zbog toga je dobio direktno pitanje od novinara - zašto ne kaže nešto povodom toga u javnosti.

"Kao ljudsko piće i osoba koja želi da živi u miru morma da budem iskren. Preveliki je rizik da kažem nešto, jer odgovor neće zadovoljiti sve strane. Zato je bolje da ćutim u javnosti", zaključio je Mazepin.