Prijalo mu!

SPEKTAKL - MEĐEDOVIĆ DAO NEMCU 1 GEM U FINALU: Ima 18 godina i prvu titulu protiv odraslih!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Fantastičan rezultat mladog srpskog tenisera koji je trenutno u odličnoj formi.

Hamad Međedović
Izvor: MN Press

Mladi srpski teniser Hamad Međedović (18) osvojio je prvi trofej u seniorskoj karijeri!

Talentovani igrač iz Novog Pazara na impresivan način osvojio je ITF fjučers u Antaliji, gde je protivniku u finalu prepustio samo jedan gem tokom čitavog meča - 6:0, 6:1.

Učenik Borisa Pašanskog nije bio veliki favorit u ovom meču jer je njegov rival tridesetak mesta bolje plaisran na ATP listi, ali to nije bilo dovoljno Nemcu Timu Štoderu. Nakon samo 13 odigranih gemova morao je da napusti teren pognute glave.

Hamad Međedović je na ovom turniru bio postavljen za osmog nosioca, pa njegova pobeda na fjučersu čiji je nagradni fond 15 hiljada dolara predstavlja malo iznenađenje. Ipak, imajući u vidu da je nedavno na čelendžeru u Zadru savladao 137. igrača sveta Zdenjek Kolara, pobede Međedovića ne bi trebalo nikoga da iznenađuju.

On je ovim trijumfom najavio i predstojeći Serbia open, na kojem će učestvovati uz specijalnu pozivnicu organizatora, kao trenutno najtalentovaniji teniser Srbije.

Biće to prava prilika da dodatno popravi plasman na listi. Prethodne nedelje napredovao je za 30 mesta, a pred njim je novi skok, za rekord u dosadašnjoj karijeri. Hamad Međedović trenutno zauzima 547. poziciju na svetu.

Tagovi