Šteta!

DRAMA U MAJAMIJU - KECMANOVIĆ ISPAO POSLE DVA I PO SATA: Miomir bio blizu polufinala, pobedio ga "novi Nadal"!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Najtalentovaniji srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio od momka kojem se previđa velika karijera i prvo mesto na ATP listi u budućnosti, Karlosa Alkaraza.

Izvor: Profimedia

Odigrali su spektakularan meč u četvrtfinalu Majamija španski teniser Karlos Alkaraz i naš Miomir Kecmanović. Nakon dva i po sata tenisa u polufinale se plasirao najtalentovaniji igrač planete, iako je Miša imao značajnu prednost u taj-brejku trećeg seta.

Nije uspeo da susret mirno privede kraju pošto je izgubio poslednja četiri poena tokom velike drame u Majamiju, ali je i ovaj meč pokazao da je Kecmanović na pravom putu ka vrhu ATP liste.

Miomir Kecmanović - Karlos Alkaraz 1:2 (7:6, 3:6, 6:7)

Ovog puta je ostao "kratak", ali smo možda dobili novo veliko rivalstvo svetskog tenisa, jedno od onih kakvo godinama gaje Novak Đoković i Rafael Nadal.

Kao što smo navikli od Kecmanovića ove sezone, on je igrao na nivou najboljih svetskih igrača. Nakon velikih pobeda protiv tenisera koji su bolje plasirani od njega, mladi srpski teniser je i u četvrtfinale Majamija ušao silovito. Odmah u drugom gemu napravio je brejk, kasnije i osvojio set u taj-brejku, ali to je bio tek početak puta.

Uporni alkaraz kojeg mnogi već sada vide kao naslednika Rafaela Nadala odgovorio je ekspresno. Brzim brejkom na početku drugog seta, zatim i kontrolom tog dela igre, parirao je Kecmanoviću i igrom i rezultatom. Pošteno, treći set je odlučio ko će u polufinale prestižnog turnira, na megdan Hubertu Hurkaču.

U trećem setu nismo videli nijednu brejk loptu, a prvi je do osetnije prednosti stigao Miomir Kecmanović. Napravio je mini-brejk za 2:0, kasnije i servirao za ubedljivih 6:3, ali je tada Alkaraz rešio da se vrati u meč. Španac je vezao četiri poena u nizu i od 5:3 za Kecmanovića u taj-brejku stigao do 5:7, pobede i plasmana u polufinale Majamija!

Tagovi