Ostali sportovi

ŠOK! ĐOKOVIĆ OSTAJE NA PRVOM MESTU! Rus opet propustio šansu, evo ko je sada sačuvao Novaka!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Danil Medvedev je poražen u četvrtfinalu turnira na Floridi od poljskog igrača Hurkača, a sve to najviše odgovara srpskom igraču.

Izvor: Profimedia

Senzacija u Majamiju i slavlje za Novaka Đokovića! Uprkos tome što nije igrao na dva Mastersa u Americi srpski teniser je uspeo da se vrati, pa onda i da ostane na prvom mestu na ATP listi! Zaista neverovatno!

Za to treba da zahvali poljskom teniseru Hurbertu Hurkaču. On je u četvrtfinalu napravio pravi šok i izbacio Danila Medvedeva - 7:6 (9:7), 6:3. Mogao je i ranije da reši sve pošto je u prvom setu vodio sa 5:2 i imao je dve set lopte, ali se na kraju sve dobro završilo po njega.

Ruski teniser je tako propustio velike šanse da preuzme tron i da dođe do titule na Floridi. Posebno ako se uzme u obzir da na takmičenju nije učestvovao ni Rafael Nadal, kao i da bi u polufinalu igrao sa boljim iz duela Karlosa Alkaraza i fantastičnog Miomira Kecmanovića. Drugi polufinalni par čine Francisko Cerundolo i Kasper Rud. U Indijan Velsu ga je zaustavio Gael Monfis, sada Hurkač.

Treba dodati i da se u završnici drugog seta Rus žalio na probleme sa vrtoglavicom, dobio je lek, mada mu to nije mnogo pomoglo.

Sada je ponovo sve u Novakovim rukama, pošto uskoro sledi početak sezone turnira na šljaci. Podlozi na kojoj se Medvedev i te kako muči. Očekuje se da će Novak igrati u Monte Karlu i Beogradu sigurno, dok se čekaju potvrde za Madrid i Rim uoči Rolan Garosa koji počinje u maju.