Tužba!

ŠOK - AMERIČKA TENISERKA OTKRILA DETALJE SEKSUALNOG NAPADA: Trener je hvalio, provocirao, pa DODIRIVAO!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Kajli Mekenzi je prijavila slučaj, a nakon što je izostala reakcija rešila je da tuži Teniski savez zbog toga što nisu u dovoljnoj meri kaznili njenog bivšeg trenera.

Izvor: Instagram/kylieemck/printscreen

Kajli Mekenzi, svojevremeno jedna od najtalentovanijih američkih teniserki, odlučila je da podigne optužnicu protiv Teniskog saveza svoje zemlje! Kako je istakla, ona smatra da je nisu zaštitili nakon što je prijavila seksualni napad od strane svog trenera.

Mekenzi (23) se pre četiri godine požalila na ponašanje trenera sa kojim je u tom trenutku radila, ali je reakcija nadležnih organa izostala...

Po rečima teniserke, nakon jednog treninga 2018. godine, trener Anibal Aranda je počeo da joj deli komplimente, postavlja neugodna pitanja, a zatim i dodiruje intimne delove tela. To nije bio izolovan slučaj, pošto se ponovilo još nekoliko puta na treninzima, a Kajli je pokušala da pronađe zaštitu.

Ovo je teniserka o kojoj se priča u SAD:

Kako je istakla kasnije, seksualno nasilje koje je doživela poremetilo ju je i kao osobu i kao teniserku, iako joj se predviđala lepa karijera u profesionalnim vodama. Trenutno je tek 1.237. teniserka sveta, a najbolji plasman joj je bilo 696. mesto.

Trener Anibal Aranda je demantovao sve optužbe i naveo da je on svoj posao obavljao na vrlo profesionalan način. Ipak, dobio je otkaz, a suspendovao ga je i savez.

Tagovi