Šokantna vest!

NIJE HTELA PROTIV RUSKINJA, SAD PREKIDA KARIJERU: Najbolja Ukrajinka osvajala novac za VOJSKU, a više neće igrati tenis?

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Najbolja ukrajinska teniserka ima velikih problema sa povredama, a to joj stvara i stres sa kojim se teško bori.

Izvor: Instagram/elisvitolina/printscreen

Najbolja ukrajinska teniserka Elina Svitolina (27), trenutno 20. igračica sveta, odlučila je da napravi pauzu u karijeri. Nekada treća teniserka sveta morala je da napravi takav potez zbog čestih povreda koje je prate poslednjih meseci, ali i stresa na koji je verovatno uticao i rat u njenoj rodnoj zemlji.

Nije poznato koliko će Elina odusstvovati sa terena i kako je tačno planirala da se izbori sa problemima koji je muče, ali nema sumnje da će ženski tenis biti siromašniji za jednu od najboljih na svetu u narednim mesecima.

Ukrajinka je svojevremeno bila čak i treća teniserka sveta, a veliku pažnju svetske teniske javnosti privlači i njen brak sa kolegom Gaelom Monfisom. Oni su u vezi od 2019. godine, a prethodnog leta uplovili su u bračne vode.

Ovo je Elina Svitolina, najbolja teniserka iz Ukrajine:

"Dugo se mučim s leđima, bolovi mi nisu dopuštali da se bolje pripremim za turnire. Sada moje telo više ne može da izdrži i moram se odmoriti pa s tugom najavljujem da ću propustiti Fed Cup i neke od mojih najdražih turnira u Evropi. Ali sigurna sam da ću se vratiti i vidimo se uskoro", pojasnila je Svitolina.

Ona je u karijeri igrala polufinala na dva grend slem turnira, a možda i najveći uspeh joj je osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u tokiju prethodne godine. Takođe, osvojila je i Završni masters 2018. godine, dok je godinu dana kasnije poražena u finalu istog turnira.

Podsećamo, prethodnih nedelja bila je u centru pažnje zbog odbijanja da igra protiv Ruskinja, a zatim poručila da sav osvojeni novac donira ukrajinskim vojnicima. Za razliku od nje, pravo ratno iskustvo imala je koleginica Dajana Jastremska koja je morala da izbegne iz zemlje i povede svoju mlađu sestru u inostranstvo.