POGLEDAJTE

RODIK PROZVAO NOVAKA - "TENISERI, OVAKO SE LOMI REKET!" Amerikanac zna kako da izbjegnu kazne i ne pogode sudiju u grlo!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Endi Rodik je riješio u svom stilu da bude duhovit, ali i praktičan i pomogne teniserima koji vole da iskaljuju bijes na terenu.

Izvor: Twitter/@andyroddick/Printscreen

U svijetu tenisa sve je više kontroverzi zbog nesportskih poteza tenisera koji bacaju rekete, udaraju loptice i tako nerijetko i uspijevaju da povrede ljude oko sebe.

Poslednji u nizu je Dženson Bruksbi koji je izbjegao suspenziju iako je umalo bacanjem reketa pogodio skupljača loptica, slavni Amerikanac Endi Rodik izašao je i objasnio teniserima kako da prave izlive bijesa, a da za to ne mogu da budu kažnjeni!

Nedavno smo vidjeli divljanje Nika Kirjosa na terenu, izbacivanje Saše Zvereva iz Akapulka jer je prijetio da će udariti sudiju, a svi su se odmah sjetili i nesretne diskvalifikacije Novaka Đokovića sa US opena 2020. godine.

No, Rodik je odlučio da se javi na svom Tviter profilu i objavi video snimak na kojem će pokazati teniserima kako da bacaju reket i kako da udaraju loptice ukoliko su već bijesni.

"Endi Rodik ovdje, bilo je mnogo kontroverzi kada je Aleksandar Zverev polomio reket o stolicu sudije u Meksiku, kada je Nik Kirjos umalo pogodio dječaka reketom, Novak Đoković koji je ispalio loptu i, nažalost, pogodio grlo sudije prije nekoliko godina, mladi Dženson Bruksbi koji je bez dileme napravio grešku jer je bacio reket u prostoru gdje se nalazi i drugo živo biće i to se ne završava dobro", počeo je nekada najbolji teniser svijeta.

"Spasiću tenisere velike drame i naučiću ih kako da lome reket bez da upadnu u problem. Prošao sam kroz mnogo izliva bijesa u karijeri, a dobio sam samo jednu kaznu oduzimanja poena. Kada bacate reket neophodno je da ga bacite sa licem nadolje, ne ide nigdje, nećete pogoditi nikog. Kada udarate lopticu iz bijesa, udarajte je u vis, nemojte ovako (pogađa drvo), možete da pogodite nekog u grlo. Još jednom bacite ovako, ne ovako. To je sve", poručio je Rodik i tako usput iskoristio priliku da "pecne" Đokovića zbog njegove diskvalifikacije sa US opena.